Nekā briesmīga: vispirms sadursme, pēc tam – mācības Saber Strike

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kara policijas automašīna, kas pavadīja NATO militārās tehnikas kolonnu Latvijā, sadūrusies ar benzīna vedēju.

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Par ceļu satiksmes negadījumu uz autoceļa Venspils — Kuldīga un kara policijas automašīnas sadursmi ar benzīna vedēju paziņoja Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte, vēsta mixnews.lv.

Grāvīte pastāstīja, ka mediķu palīdzība piedāvāta divām personām, taču viņi no tās atteikušies.

Mācībām Saber Strike 2017 nepieciešamo tanku, militārās tehnikas un ekipējuma izkraušana - Sputnik Latvija
NATO tehnika devusies uz bāzi Ādažos
Kara poliicija pavadīja ASV militārās tehnikas kolonnu. Tā ieradusies mācībās Saber Strike, kas sāksies šodien un turpināsies līdz 15. jūnijam.

Valsts policijas pārstāve norādījusi, ka civilais transports neesot devis ceļu kara policijas automašīnai, taču tā tikai viegli saskrāpēta.

Visa kara tehnika, kas ieradusies mācībās Saber Strike, izkrauta Ventspils ostā un nosūtīta uz bāzi Ādažos pa Latvijas ceļiem.

Nacionālie bruņotie spēki jau iepriekš atvainojušies Latvijas iedzīvotājiem par iespējamām neērtībām, ko varētu radīt daudzi militāro grupu un tehnikas kustība.

Karaspēkus un tehniku pavada kara policija, Valsts policija vai Satiksmes koordinācijas centrs. Civilie autovadītāji ir brīdināti par to, ka militārā konvoja kustibas aizkavēšanu aizliedz ceļu satiksmes noteikumi. Iedzīvotāji saņēmuši arī informāciju par to, ka kara lidmašīnas un helikopteri lidos trokšņaini, taču kaitējums cilvēka veselībai un īpašumam netiks nodarīts.

Meža ugunsgrēks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Liesmojošais zobens" nosvilinājis hektāru meža Lietuvā

Ikgadējās apvienotajās sauszemes un gaisa spēku mācībās Saber Strike šogad piedalās vairāk nekā 2 tūkstoši cilvēku — karavīri no Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Polijas, Slovākijas un ASV. Manevrus komandēs Latvijas spēki.

Saber Strike tiek organizētas ar mērķi apgūt ātrās reaģēšanas spēku tūlītējas izvēršanas iemaņas, sabiedroto darbību un pārvietošanās brīvības koordinācija Latvijā.

Ziņu lente
0