Kopš pirmajām darba dienām Trampa administrācija gribējusi atcelt sankcijas pret Krieviju

© REUTERS / Jonathan ErnstASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas komandas pārstāvji pastāstīja par to, kā neļāva Donaldam Trampam atvieglot vai atcelt sankcijas pret Krieviju pirmajās viņa prezidentūras dienās.

RĪGA, 2.jūnijs — Sputnik. Jau pirmo nedēļu laikā pēc Donalda Trampa stāšanās prezidenta amatā viņa administrācija norīkoja Valsts Departamentam izstrādāt piedāvājumus sankciju atvieglošanai pret Krieviju, paziņoja portāls Yahoo News.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
"Melnā" diena "zaļajiem": ASV izstājas no klimata glābšanas vienošanās
"Baltais nams nopietni domāja par sankciju atcelšanu vienpusējā kārtībā, " paziņoja bijušais Valsts Departamenta darbinieks Dens Frīds. Pēc viņa vārdiem, jaunās administrācijas pirmajās darba nedēļās viņš saņēma "paniskus" zvanus no dažādiem ierēdņiem, kuri teica, ka viņiem ir nozīmēts izstrādāt pasākumu paketi sankciju atcelšanai.

Frīds pastāstīja, ka pēc tā viņš vērsās pie dažiem kongresmeņiem, tostarp pie senatora-demokrāta Bena Kardina, ar lūgumu ātri pieņemt likumprojektu, kurš Trampam padarītu sarežģītāku sankciju atcelšanu.

Obamas ASV valsts sekretāra palīgs Toms Maļinovskis tāpat paziņoja, ka visādi mēģināja traucēt sankciju atcelšanai.

"Tā būtu absolūta krievu uzvara, " teca Maļinovskis.

Baltā nama augstā amatpersona apstiprināja portālam, ka Trampa administrācija patiešām pētījusi iespējas veikt izmaiņas Krievijas sankcijās plašāka politiskā kursa pārskata ietvaros, kurš vēl aizvien turpinās.

"Mēs pārskatījām visas sankcijas, un Krievijas šeit nav izņēmums, " teica viņš.

Donalds Tramps ar dzīvesbiedri Melāniju, meitu Ivanku un znotu Džaredu Kušneru - Sputnik Latvija
Tramps pastāstīja, kāpēc Krievija smejas par ASV

Tiek atzīmēts, ka rīkojums Valsts Departamentam tika nosūtīts vien pāris dienas pēc tam, kad Tramps ieņēma savu posteni. Tika piedāvāts izstrādāt variantus attiecību uzlabošanai ar Krieviju, lai Maskava kļūtu par sabiedroto cīņā ar teroristiem Sīrijā. Izņemot sankcijas pasākumus, bija paredzēts atgriezt Maskavai diplomātisko nekustamo īpašumu Merilendā un Longailendā, kuru Obama slēdza pērn decembra beigās.

Portāls atzīmē, ka ārkārtas likumprojekta pieņemšana par sankciju "nostiprināšanu" tika atcelta sakarā ar ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieka Maikla Flinna skandālu.

"Drīz vien kļuva skaidrs, ka, ja viņi atcels sankcijas, tas izraisīs politisku vētru, " paziņoja Maļinovskis.

Ziņu lente
0