MSKF organizatori: gaidāma dīvaina kinolente no Latvijas

© Sputnik / Михаил Фомичев / Pāriet pie mediju bankasMSKF
MSKF - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas starptautiskajā kinofestivālā piedalīsies divas kinolentes no Baltijas.

RĪGA, 2.jūnijs — Sputnik, Aleksejs Stefanovs. Trīs nedēļas pirms 39. Maskavas starptautiskā kinofestivāla (MSKF) atklāšanas Maksavas centrā notika preses konference, kurā tika noteiktas programmas, kuru ietvaros tiks rādītas filmas, kā arī bija nosauktas arī pašas kinolentes.

"Ja mēs izanalizējam Kannu kinofestivāla programmu, tad redzēsim, ka tai nav centrālās idejas, taču tajā ir daudz kas savākts vienkopus. Tādā pašā mērā tas attiecas arī uz Maskavas festivāli. Mums arī būs dažādu programmu, filmu klāsts, dažādi cilvēki, " atzīmēja MSKF programmas direktors Kirills Razlogovs, atklājot preses konferenci.

MSKF sabiedrisko attiecību direktors Pjotrs Šepotinniks pastāstīja, ka konkursa pamatprogrammā būs iekļautas 11 filmas. Divas no tā atrādīs krievu režisori — Vladimirs Kots ("Sasaldētā karpa") un Vadims Pereļmans ("Nopērc mani"). Pārējās kinlentes būs no Ķīnas — Ļans Cjao, Japānas — Rjutaro Nakagava, Dienvidkorejas — Kims Ponhans, Dānijas — Fenars Ahmads, Somijas — Visa Koiso-Kantilla, Austrijas — Adrians Gojgingers, Spānijas — Viktors Garsija Leons, Indija — Mustafa Sarvars Faruki un Argentīnas — Ernesto Ardito, Virna Molina.

Slovāku režisora Djerdja Kristofa debijas filma Out - Sputnik Latvija
Kannu kinofestivālā demonstrēta slovāku filma par Latviju

Izņemot konkursa pamatprogrammu, žūrija izskatīs dokumentālās filmas un īsmetrāžas filmas. Tāpat būs daudz ārpus konkursa programmu. Viena no tām sauksies "Spektrs".

"Man šī programma ir ļoti svarīga. "Spektram" ir mūsu pagājušā konkursa "Perspektīvas" funkcijas. Kaut gan tā pavisam nav perspektīva. Tās ir kinolentes, kurās tiek atspoguļoti kādi pavisam dīvaini notikumu attīstības ceļi, tie neiekļaujas autoru pamatprogrammās, un te būs daudz interesantu ainu.

Tā ir Geiba Klingera filma "Portu", kurā savu pēdējo lielisko lomu nospēlēja mūsu mīļais un brīnišķīgais Antons Jeļčins. Tā ir augstākās dīvainības pakāpes kinolente no Latvijas, kura saucas "Tas, ko neviens neredz". Interesanti, ka šī filma ir uzņemta krievu valodā, un galveno lomu tajā izpilda mūsu aktieris Jevgēnijs Tkačuks. Ir arī vēl viena Baltijas filma — "Senekas diena". Tā ir savstarpēja lietuviešu, igauņu un latviešu kinolente, " pastāstīja Šepotinniks un piebilda, ka filmu saraksts pagaidām nav gatavs, tas vēl tiks precizēts un papildināts.

Kas no pasaules kinozvaigznēm atbrauks uz Maskavas starptautisko kinofestivālu, pagaidām nav skaidri zināms.

"Kamēr šie cilvēki nespers soli uz zemes Šeremetjevas lidostā, par to būs agri runāts. Kaut gan arī ierašanās Šeremetjevas lidostā negarantē viņu ierašanos festivālā. Varu tikai teikt, par ko esmu tiešām pārliecināts — atlidos Mikele Plačido un atrādīs savu asu sociālo darbu, protesta filmu ar nosaukumu "7 minūtes"," atzīmēja Pjotrs Šepotinniks.

Un tieši preses konferences laikā viņam atnesa papīra lapu, un viņš nosauca vēl vienas zvaigznes uzvārdu, kura apstiprināja savu ierašanos Maskavā uz MSKF. "Tā ir Ornella Muti, kuru nav jāstāda priekšā, " viņš priecīgi paziņoja.

Ziņu lente
0