Politika

Par "Saskaņas" sarakstu Rīgā gatavi balsot 42,8% vēlētāju

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptuveni ceturtā daļa rīdzinieku vēl nav izlēmuši, par ko balsot, bet gandrīz puse aptaujāto plāno atbalstīt "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" apvienoto sarakstu.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Par "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" apvienoto sarakstu gatavi balsot 42,8 % balsstiesīgo rīdzinieku, svētdien paziņoja telekanāls LNT, atsaucoties uz socioloģijas kompānijas Latvijas fakti neseno aptauju.

STOP zīme. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ne vairāk kā divi vienās rokās: pašvaldību priekšsēdētājus grib ierobežot

Aptaujas rezultāti liecina, ka Rīgas domē iekļūs vēl trīs politiskie spēki – par Latvijas Reģionu apvienību un "Latvijas attīstību", kuras sarakstā startē Mārtiņš Bondars, gatavi balsot 8,1% respondentu, par "zaļo" un zemnieku apvienību ar Armandu Krauzi priekšgalā – 5,9%, bet 5,8% vēlētāju Rīgā gatavi atbalstīt Nacionālo apvienību, kuras sarakstu Rīgā ievada Baiba Broka. 

Latvijas faktu aptauja liecina, ka Rīgas domē neiekļūs "Vienotība" (3,1% respondentu bals). Zems reitings ir arī Artusa Kaimiņa partijai (1,4%) un Jaunajai konservatīvajai partijai, ko vada Juta Strīķe.

Rezultāti vēl var mainīties, jo liels skaits balsstiesīgo vēl nav pieņēmuši lēmumu, par ko balsot, tāpēc vēlēšanu iznākums var mainīties, jo patlaban svārstās gandrīz ceturtā daļa vēlētāju – 24,3%

"Aptauja rāda, ka Nila Ušakova piekritēju skaits ir krities no 48,8% martā līdz 42,8% šomēnes, turklāt Bondara politiskajam spēkam izdevies būtiski palielināt piekritēju skaitu: ja martā par Latvijas Reģionu apvienības un "Latvijas attīstības" apvienoto sarakstu bija gatavi balsot 2,9% respondentu, aprīlī – jau 10%, bet šomēnes — 8,1%," — ziņo telekanāls.

Lielā mērā samazinājies ZZS atbalsta loks — no 7,5% martā līdz 5,9% maijā, bet Nacionālā apvienība būtiskas izmaiņas nav pārdzīvojusi.

Pētījumā piedalījās vairāk nekā tūkstotis balsstiesīgo rīdzinieku.

Ziņu lente
0