Politika

Ainārs Šlesers: tikai ekonomiska partnerība ir stabilitātes garants

© Sputnik / Sergey MelkonovAinārs Šlesers
Ainārs Šlesers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas foruma ietvaros kompānijas Euro Rail Trans valdes loceklis Ainārs Šlesers paziņoja, ka Baltijas valstis ir ieinteresētas saņemt gan Krievijas tranzītu, gan ASV kravas.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. 22. "Baltijas forumā" Rīgā kompānijas Euro Rail Trans valdes loceklis piedalījās pārrunās ar Krievijas prezidenta palīgu Igoru Levitinu par Krievijas kravu tranzīta perspektīvām Latvijā un visā Baltijas reģionā.

Ainārs Šlesers, viens no efektīvākajiem valsts satiksmes ministriem, paziņoja, ka Latvija ir nozīmīga tranzīta valsts.

"Mums ir labākā vieta reģionā Krievijas kravu loģistikai, mēs esam Ķīnas valsts projekta "Zīda ceļš" gaidāmo kravu plūsmu un Indijas dzelzceļa pārvadājumu uz Eiropu sadales centrs," — pavēstīja Šlesers.

Viņš atzīmēja, ka kompānija Euro Rail Trans ir gatava uzņemties darbu Kaļiņingradas dzelzceļa koridorā, kurā tranzītā pa Krievijas, Baltkrievijas un Lietuvas teritorijām dodas gandrīz 10 miljoni tonnu kravu gadā.

Bijušais ASV vēstnieks PSRS Džeks Metloks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pēdējais ASV vēstnieks PSRS: kodolkarš nav risinājums

Uzņēmējs paskaidroja, ka šajā Euro Rail Trans projekta attīstībā, kas ietver dzelzceļa, auto un jūras pārvadājumus, ir ieinteresēta Krievija. Kaļiņingradas koridors apgādā stratēģiski svarīgu Krievijas rietumu reģionu, un jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu monopols tā apkalpošanā pieder Lietuvas valsts dzelzceļa operatoram Lietuvos Geležinkeliai. Taču šodien Latvijas kompānija sadarbībā ar partneriem Lietuvā un Igaunijā ir gatava piedāvāt izdevīgākus noteikumus to 10 miljonu tonnu kravu īpašniekiem, kas ik gadus dodas uz Kaļiņingradas apgabalu.

Šķiet, bijušais Latvijas premjers un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers pagaidām ir vienīgais, kurš Baltijas forumā ierosināja attīstīt konkrētus lietišķos projektus un pragmatiskas attiecības ar Krieviju, turklāt starptautiskajā konferencē viņš demonstratīvi atteicās diskutēt par Krievijas un Rietumu politisko krīzi.

Forumā viņš vērsās arī pie bijušās ASV Kongresa locekles Elenas Taušeres ar lūgumu sniegt atbalstu Latvijai darbā, kura mērkis ir saņemt konteineru kravu tranzīta plūsmu no ASV. Viņš lietišķi uzsvēra, ka stabilitāti spēj garantēt tikai ekonomiskā partnerība.

"Mums ir kravas no Krievijas un Ķīnas, bet kur ir kravu plūsma no ASV uz Latviju? Tas ir ļoti svarīgi mūsu partnerattiecību attīstībā," — pamatoti piezīmēja uzņēmējs.

Ziņu lente
0