Politika

Tramps un Tusks nav vienojušies par klimatu, par tirdzniecību un par Krieviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп и председатель Европейского совета Дональд Туск
Президент США Дональд Трамп и председатель Европейского совета Дональд Туск - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV un ES nespēja pārvarēt domstarpības tirdzniecības un klimata jautājumos, nav vienotas nostājas arī par Krieviju, paziņoja Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. ASV un ES nav spējušas vienoties par tirdzniecības un par klimata izmaiņu apkarošanas jautājumiem paziņojis Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks pēc ES institūciju vadītāju tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu ceturtdien Briselē, vēsta RIA Novosti.

"Daži jautājumi paliek atvērti, tādi kā klimats un tirdzniecība," — viņš sacīja žurnālistiem. Tusks arī norādījis, ka ASV un ES nav kopējās pozīcijas attiecībā uz Krieviju.

"Es nevaru teikt, ka mums ir 100% kopējā pozīcija attiecībā uz Krieviju. Tomēr, runājot par konfliktu Ukrainā, šķiet, ka esam uz vienas līnijas," — sacīja Tusks.

Viņš informēja, ka abas puses pārrunāja arī ārpolitikas, drošības, tirdzniecības un ekoloģijas jautājumus. Vēlāk ES informācijas avots informēja žurnālistus, ka ASV un ES nolēma izveidot darba grupu jautājumu risināšanai tirdzniecības jomā.

Amerikāņu līderis pagodināja Otrā pasaules kara upuru piemiņu Jeruzālemes kompleksā Jad Vašem - Sputnik Latvija
Izraēlā Trampam uzdāvināja meitenītes albumu, kuru Rīgā nogalināja nacisti

"Tirdzniecības jomā viņi vienojās par ieinteresētību sadarbībā ar trešajām valstīm par negodīgas komercdarbības prakses jautājumiem. Tāpat tika izteikts atbalsts darba grupas izveidei par abpusējām attiecībām, ieskaitot sarežģītus jautājumus un globālās tirdzniecības jautājumus," — paudis vārdā nenosaukts informācijas avots.

ASV un ES institūciju līderi, tiekoties Briselē, vienojās aktivizēt cīņu pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", pavēstīja žurnālistiem ES informācijas avots.

"Antiterora jautājumā tika panākta vienošanās par cīņas ar ISIS aktivizēšanu," — sacīja avots.

Pēc informācijas avota teiktā, ASV arī paudušas savu piekrišanu attiecībā uz ES sankciju pozīciju pret Ziemeļkoreju. "Tika apspriests, kā turpināt darbu, balstoties uz jau esošu labu sadarbību," — tas atzīmējis.

Briselē Tramps ticies ar Eiropas Komisijas un Eiropadomes priekšsēdētājiem Donaldu Tusku un Žanu Klodu Junkeru. Tikšanās ilga 45 minūtes, tad viņiem pievienojās ES diplomātijas vadītāja Federika Mogerīni un Eiroparlamenta priekšsēdētājs Antonio Tajani.

Ziņu lente
0