Latvijas Augstākā tiesa atstājusi ministrus bez tualetes

© Pixabay / markusspiskeTualete. Foto no arhīva
Tualete. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brīvības ielas ēkā notiek tipiska komunālo dzīvokļu jezga: Augstākā tiesa ierobežoja Ministru Kabineta darbiniekiem pieeju kopīgai tualetei.

RĪGA, 25.maijs — Sputnik. Valdības locekļus divu nedēļu laikā nelaiž uz tualeti, vēsta LNT telekanāls.

Latvijas Augstākā tiesa un Ministru Kabinets savā starpā dala vienu ēku kompleksu Brīvības ielā, Rīgā. Nesen augsti godāto kaimiņu starpā radās komunālo dzīvokļu cienīgas domstarpības: "Temīdas ausgtākie priesteri" aizslēdza divas tualetes apmeklētājiem no Ministru Kabineta, jo bija neapmierināti ar to, ka Valsts Kanceleja uzmana kārtību tajos.

Ministru kabineta sēde - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji nosaukuši "nevajadzīgākos" ministrus
Kā rezultātā "elementāro labierīcību" durvis jau gandrīz trīs nedēļas ir slēgtas Ministru Kabineta apmeklētājiem, kā arī tā darbiniekiem, tai skaitā valdības locekļiem. Tualeti aprīkoja ar pieejas kontroles sistēmu un tagad tās durvis nevar atvērt ar caurlaidēm, kuras tiek izsniegtas, ieejot valdības ēkā.

Tiesas pārstāvji paziņoja telekanālam, ka elektroniskā pieejas sistēma iestādei izmaksāja nedārgi, vien 385 eiro. Savukārt tualetes nācās slēgt pārāk liela apmeklētāju skaita un slikta tehniskā stāvokļa dēļ. Tagad tās ir atvērtas tikai Augstākās tiesas darbiniekiem.

Visdrīzāk, Augstākā tiesa gaida, kad valdība sametīsies tualešu remontam. Tāpat tai ir jānodrošina tualešu uzkopšanu ar intervālu vismaz vienu reizi pusstundā.

Ēku kompleksā ir arī citas tualetes, taču taisnību sakot, lai līdz tām aizskrietu vajadzības nepieciešamības gadījumā, būs nepieciešam vairāk laika, sūdzas valdībā.

Ziņu lente
0