"Liesmojošais zobens" nosvilinājis hektāru meža Lietuvā

© Sputnik / Анна Огородник / Pāriet pie mediju bankasMeža ugunsgrēks. Foto no arhīva
Meža ugunsgrēks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militāro mācību "Liesmojošais zobens 2017" dēļ Lietuvas armijas poligonā izcēlies ugunsgrēks, kura rezultātā bojā gājis vairāk nekā hektārs meža.

RĪGA, 25. maijs — Sputnik. NATO bataljonu mācībās "Liesmojošais zobens 2017" nodedzis mežs vairāk nekā hektāra platībā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Ugunsgrēks noticis armijas poligonā Pabradē otrdien.

Ugunsgrēks izcēlies dūmu granātu pielietošanas rezultātā. Uzliesmojums tika nodzēsts saviem spēkiem, taču vēlāk, naktī uguns iedegās ar jaunu spēku.

Литовские солдаты во время учений - Sputnik Latvija
Visi uz mežu: Panevēžas iedzīvotāji tiek evakuēti sakarā ar cīņu pret "diversantiem"

"Uguns dzēšanai tika pieaicināti Ugunsdrošības departamenta ugunsdzēsēji. Liesmas tika lokalizētas. Sākotnējie dati liecina, ka nodegusi meža zona aptuveni 1,2 hektāru platībā," — vēsta AM preses dienests.

Iepriekš mācībās izcēlās skandāls sakarā ar pusaudža mocīšanu, kā rezultātā pret pieciem cilvēkiem ierosināta izmeklēšana lietā par izvirtīgām darbībām ar nepilngadīgu personu.

Igaunijā ir zaudējumi

Arī NATO vērienīgās starptautiskās mācības "Pavasara vētra 2017" Igaunijā, kurās piedalījās aptuveni 2,3 tūkstoši karavīru no 13 valstīm, nenoritēja gludi.

Mācību preses atašejs informējis, ka pagājušajā nedēļā dažādu iemeslu dēļ lazaretē nonākuši seši daudznacionālā kontingenta karavīri. Viņi nogādāti slimnīcās dažādu iemeslu dēļ — no nepiesardzīgas apiešanās ar ieročiem un kara tehniku līdz banālai nevērībai sadzīvē.

Nebijusi spēku palielināšana

Kopš aukstā kara laikiem vērojamo nebijušo militārās klātbūtnes pastiprināšanos Austrumeiropā NATO aizbildina ar it kā pieaugušo Krievijas agresiju. Vienlaikus 2017. gada janvārī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā korporācijai BBC paziņoja, ka alianse nesaskata tiešu NATO austrumu flanga apdraudējumu no Krievijas puses.

Maskavas Kremlis - Sputnik Latvija
Lielākā daļa eiropiešu netic Krievijas agresivitātei

"Mēs netiecamies pēc konfrontācijas ar Krieviju, mēs nevēlamies jaunu auksto karu. Tāpēc mēs apvienojam spēku un stingru pieeju ar atklātiem dialoga kanāliem," — klāstīja Stoltenbergs.

Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka nevēlas panākt situācijas eskalāciju nevienā pasaules vietā, tostarp arī Baltijas reģionā. Kremlis atzīmē, ka tukšos un nepamatotos paziņojumus par draudiem no Maskavas puses NATO izmanto, lai neattaisnoti audzētu militāro spēku Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0