Latvijā grūti atrast labu darbu – tā uzskata puse iedzīvotāju

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasБиржа труда
Биржа труда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāju vidū 48% uzskata situāciju darba tirgū par bēdīgu, jo nav iespējas atrast labu darbu, un tikai 5% domā citādi.

RĪGA, 22. maijs — Sputnik. 48% iedzīvotāju pesimistiski vērtē savas iespējas Latvijā atrast labu darbu, ziņo mixnews.lv atsaucoties uz "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījumu.

Rīgas panorāma - Sputnik Latvija
Eurostat: bezdarbs Latvijā martā sasniedzis 9%

42% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka Latvijā pastāv darba iespējas, taču tās ir ļoti ierobežotas. Tikai 5% respondentu novērtējuši Latvijas darba tirgu ļoti rožaini – viņi uzskata, ka iespēju atrast darbu šeit netrūkst.

Viedokli par to, ka pieejams tikai mazapmaksāts darbs, pauda puse aptaujas dalībnieku, ņemot vērā viņu dzīves vietas reģionus. 24% uzskata, ka Latvijā grūti atrast darbu ar jebkuru atalgojuma līmeni. Darbu ar vidējo algu uzskata par pieejamu 18% aptaujāto, bet ar augstu – 3%.

20% iedzīvotāju uzskata, ka situācija varētu uzlaboties pēc 10 gadiem, 16% sagaida pozitīvas pārmaiņas tuvākajos 5 gados, taču lielākā daļa nevēlas ieskatīties nākotnē.

Aprīlī Sputnik Latvija paziņoja, ka 2016. gadā nodarbinātības līmenis sasniedzis 73,2%, nedaudz pārsniedzot 2020. gada plānoto līmeni, kas tika norādīts nacionālajā reformu programmā "Eiropa 2020".

Finanses - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji vairāk paļaujas uz radiniekiem, nevis uz valsti

Ekonomikas ministrija uzskata, ka ekonomiskā izaugsme Latvijā turpināsies, un tas pozitīvi ietekmēs iedzīvotāju nodarbinātību. Taču nodarbinātības pieauguma tempi samazināsies darba ražīguma paaugstināšanas un darbspējīgā vecuma iedzīvotāju skaita samazināšanas dēļ.

Necienām to, kas mums ir

Cik cilvēku gribētu mainīt darbu? Uz šo jautājumu šā gada martā atbildēja portāls cvmarket.lv.

Mainīt darbu, lai "izmēģinātu kaut ko jaunu", vēlas 39% sieviešu un 32% vīriešu.

Otrs iemesls, ir daudz nopietnāks – profesionālā "izdegšana", kuras dēļ tagadējo darbu nolēmuši pamest 32% sieviešu un 26% vīriešu.

Savukārt pašreizējā darbības joma vienkārši nepatīk 8% sieviešu un 26% vīriešu.

Darbā garlaikojas 8% sieviešu un 12% vīriešu, bet 3% un 4% respondentu uzskata, ka viņu profesija zaudē aktualitāti darba tirgū.

Ziņu lente
0