Visi uz mežu: Panevēžas iedzīvotāji tiek evakuēti sakarā ar cīņu pret "diversantiem"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Diversanti" uzbrūk Panevēžai, lai ieņemtu nozīmīgākos objektus un pārvilinātu savā pusē pilsētniekus. Palīgā dodas Karaļa Mindauga bataljons.

RĪGA, 21. maija — Sputnik. Daļa Panevēžas pilsētas iedzīvotāju tiek evakuēta piecas dienas ilgu militāro mācību "Karaļa zobens 2017" dēļ – to scenārijā iekļauti nezināmi grupējumi, kuri Panevēžā un tās apkaimē rīko nekārtības, cenšas pierunāt vietējos iedzīvotājus pievienoties grupām, ieņemt vietējās administrācijas objektus un izdarīt spiedienu uz ierēdņiem un politiķiem, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūras RIA Novosti sniegto informāciju.

Lietuvas karavīrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Skandāls NATO mācībās Lietuvā: brīvprātīgie mocījuši nepilngadīgu jaunieti

Lietuvas Aizsardzības ministrija vēsta, ka grupējums ir labi bruņots un tās dalībnieku skaits ir pietiekami liels, lai vietējām tiesībsargājošām iestādēm palīgā dotos karavīri no Karaļa Mindauga bataljona.

Tāpat mācībās "Karaļa zobens" piedalīsies policisti, ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, sabiedriskās organizācijas un vietējo varas iestāžu pārstāvji. Mācībās tiks izmantota militārā tehnika.

Pilsētas iedzīvotāji ir brīdināti par gaidāmajām mācībām. Mērija lūdz cilvēkus aktīvi piedalīties manevros un ziņot pa vienoto palīdzības tālruni 112, ja konstatēts iedomātais "pretinieks".

"23. un 25. maijā mācību ietvaros notiks daļēja iedzīvotāju evakuācija. Ziņa par evakuāciju tiks nosūtīta iedzīvotājiem ar informācijas sistēmas starpniecību, pa radio un citiem informācijas avotiem," – teikts paziņojumā.

Aprīlī pēc iekšlietu ministra Eimuta Misūna pavēles Šaļčininku pilsētā notika pēkšņas IeM sistēmas mācības.

Литовская армия во время учений - Sputnik Latvija
Lietuvas specdienestus pārsteidza "zaļo cilvēciņu" mācību rezultāts

Tolaik aptuveni 700 tiesībsargi centās cīnīties ar diversantiem, taču manevri Šaļčininkos izgāzās: neviens pilsētas iedzīvotājs pat nepiezvanīja ārkārtas palīdzības centram, sastopot pilsētā svešus cilvēkus formastērpos bez identifikācijas zīmēm.

Šaļčininku rajona pašvaldība mācības raksturoja kā "koordinētu politisku propagandisku darbību, vietējo varas iestāžu ignorēšanu no valsts dienestu puses un manipulācijas ar rajonu, kur mīt mazākumtautības".

Maija sākumā Lietuvā notika militārās mācības "Zibens spēriens", kurās piedalījās tūkstošiem karavīru un rezervistu tā saucamā "hibrīdkara" apstākļos.

Ziņu lente
0