Lembergs kritizē nodokļu reformu

© Foto : ventspils.lv / Oskars JūraМэр Вентспилса Айварс Лембергс
Мэр Вентспилса Айварс Лембергс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils mērs nodokļu reformu salīdzinājis ar zivi, kas pasniegta galdā – viņš iesaka mācīt cilvēkus lietot makšķeri.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Latvijas valdības īstenotajai nodokļu reformai vajadzētu dot cilvēkiem iespēju netraucēti pelnīt, nevis tikai sniegt viņiem zināmu piemaksu. Šādu viedokli radio Baltkom ēterā pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņš uzskata, ka ne tikai jāsniedz atbalsts tiem, kam tas nepieciešams, bet arī jādod iespēja pelnīt pašiem.

"Problēma ir tā, ka nodokļu reformai nevajadzētu sniegt atvieglojumus visiem, bet gan dāvāt iespēju nopirkt makšķeri un piederumus un mācīties ķert zivis. Pašlaik variants ir tāds, ka veikalā pērk zivi, uztaisa kaut kādu sacepumu, liek galdā un saka – ēdiet. Cik perspektīvs ir šāds sociāli ekonomiskais modelis? – vaicā Lembergs.

Iepriekš valdība atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavotos nodokļu politikas pamatprincipus 2018.-2021. gadam, kuri paredz divas iedzīvotāju ienākumu likmes. Ienākumi līdz 45 tūkstošiem eiro gadā tiks aplikti ar nodokli 20% apmērā, par šo summu lielāki ienākumi – 23% apmērā. Neapliekamais diferencētais minimums tiks paaugstināts līdz 250 eiro mēnesī, atvieglojumi apgādājamajiem – no 175 līdz 250 eiro mēnesī.

Šonedēļ Ventspils mērs jau paudis vairākas spilgtas un tēlainas domas. Piemeram, otrdien, komentējot ziņu par to, ka Latvijas privātie uzņēmumi nepiedalīsies "Ziemeļu straumes 2" īstenošanā, viņš pavēstīja, ka projekta vadītāji neko nevēlas darīt "pa kluso".

Ziņu lente
0