ASV vēstniecība Rīgā izkāra varavīksnes karogu

CC BY-SA 2.0 / Benson Kua / Rainbow flag breezeASV vēstniecība Rīgā izkāra varavīksnes karogu. Foto no arhīva
ASV vēstniecība Rīgā izkāra varavīksnes karogu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
LGBT sabiedrības simbolu šodien izkāra Latvijas galvaspilsētā vienlaikus vairākas Rietumu diplomātiskās misijas pārstāvniecības; šādi pasākumi tiek veikti jau ne pirmo gadu.

RĪGA, 17.maijs — Sputnik. Starptautiskajā homofobijas, transfobijas un biofobijas apkarošanas dienā ASV vēstniecība Latvijā ir izkārusi varavīksnes karogu.

ASV vēstniece Latvijā Nensija Petite, diplomātiskā korpusa pārstāvji un citu valstu misijas, Vācijas, Spānijas un Zviedrijas vēstnieki, Latvijas Lesbiešu, geju, biseksuālu, transpersonu sabiedrības un viņu draugu "Mozaīkas" locekļi piedalījās audekla izkāršanas ceremonijā līdzās amerikāņu karogam.

"Mēs paceļam varavīksnes karogu, kurš simbolizē mūsu apņēmību aizstāvēt kā LGBT sabiedrības locekļu tiesības un cieņu, tā arī visas cilvēka tiesības visā pasaulē, " citē Petiti Baltnews.lv.

Svinēt starptautisko diena pret homofobiju (International Day Against Homophobia) ierosināja franču rakstnieks un zinātnieks Luijs Žoržs Tens.

Šajā dienā 1990. gadā Pasaules Veselības organizācija (PVO) atbalstīja Starptautiskā slimību klasifikatora grozījumus, un seksuālā orientācija (heteroseksualitāte, biseksualitāte un homoseksualitāte)  vairs netiek uzskatīta par slimību.

Akciju atbalstīja arī Dānija. Vēstnieks Latvijā Hans Brasks publicēja foto savā Twitter mikroblogā.

Karoga izkāršana notika arī Zviedrijas vēstniecības teritorijā.

Pērn ASV un Eiropas valstu diplomātiskās pārstāvniecības tāpat izkāra LGBT sabiedrības karogus kā solidaritātes zīmi seksuālajām minoritātēm. Līdzīgas akcijas notikušas arī iepriekšējos gados.

Ziņu lente
0