Latvijas kompānijas nevarēs piedalīties projektā "Ziemeļu straume 2"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankas"Ziemeļu straume 2". Foto no arhīva
Ziemeļu straume 2. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils brīvostas valde saņēmusi oficiālu informāciju par to, ka gāzes vada "Ziemeļu straume 2" būvdarbi tiks īstenoti bez Latvijas līdzdalības.

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Ventspils brīvostas valde saņēmusi oficiālu informāciju par to, ka gāzes vada "Ziemeļu straume 2" būvdarbi tiks īstenoti bez Latvijas līdzdalības, žurnālistiem pastāstīja ostas valdes priekšsēdētājs, Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Ventspils osta un divi tās termināļi Noord Natie Ventspils Terminals un Eurohome Latvija saņēmuši piedāvājumu iesaistīties "Nord Stream 2" gāzes vadu vidējā posma būvniecībā, nodrošinot cauruļu uzglabāšanu un piegādi caur ostu. Taču bija nepieciešams Latvijas valdības atbalsts, lai osta varētu piedalīties projektā, taču tā ideju atbalstīt atteicās. Tomēr Lembergs cerēja, ka projektā varēs piedalīties privātas kompānijas.

Nord Stream - Sputnik Latvija
Nord Stream 2 dalībnieki nevēlas konfliktēt ar Eiropu

"Neoficiāli viņi (projekta vadība — red.) paziņoja, ka nevēlas neko darīt "pa kluso"," — otrdien pavēstīja Aivars Lembergs. Pēc viņa vārdiem, Nord Stream 2 AG pārstāvji nolēmuši, ka ņems vērā politisko paziņojumu un iztiks bez Latvijas, vēsta RIA Novosti.

Vēstulē pausta pateicība par konstruktīvo sadarbību un izteikta nožēla par to, ka tā nav vainagojusies panākumiem, piebilda mērs.

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzes vadu izbūvi, kuru kopējā jauda sastādītu 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā. Plānota gāzes vadu izbūve no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai. Jaunu gāzes vadu paredzēts būvēt līdzās "Ziemeļu straumei". Kompānija Nord Stream 2 AG izveidota gāzes vada "Ziemeļu straume 2" plānošanas, celtniecības un tālākas ekspluatācijas darbu veikšanai.

Ziņu lente
0