Politika

Tillersons paziņoja par attiecību ar Krieviju pārstartēšanas neiespējamību

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПредседатель совета директоров "Эксон Мобил" Рекс Тиллерсон
Председатель совета директоров Эксон Мобил Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Intervijā telekanālam NBC ASV valsts sekretārs pateica, ka "pagātni nevar izdzēst un nav iespējams sākt no tīras lapas", bet, neskatoties uz to, ir jācenšas uzlabot attiecības starp Maskavu un Vašingtonu.

RĪGA, 15.maijs – Sputnik. ASV valsts sekretārs Reks Tillersons iestājas pret termina "pārstartēšana" izmantošanu ASV un Krievijas attiecībās, vēsta RIA Novosti.

"Es domāju, ka termini kā "pārstartēšana" tiek ļaunprātīgi izmantoti. Nedrīkst veikt pārstartēšanu, nedrīkst izdzēst pagātni un nav iespējams sākt no tīras lapas… Mēs sākam no tādas lapas, kāda mums ir," — teica viņš.

Tāpat Tillersons izteica viedokli, ka esošais Krievijas un Amerikas attiecību stāvoklis neatbilst ASV un visas pasaules interesēm.

"Viennozīmīgi, tas nav mums (ASV – red.) par labu, amerikāņiem, mūsu nacionālās drošības interesēm, ka šīs attiecības paliek tik zemā līmenī. Vai mēs spēsim to labot? Paskatīsimies," — paziņoja valsts sekretārs intervijā telekanālam NBC.

Tāpat viņš kārtējo reizi izteica savu pārliecību, ka Krievija iejaucās ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gadā. Tas ir viens no svarīgākajiem jautājumiem, kas jāatrisina Maskavai un Vašingtonai. Pēc viņa vārdiem, iejaukšanās "bija labi dokumentēta".

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons - Sputnik Latvija
Politika
Tillersons apsolījis Porošenko saglabāt pret Krieviju vērstās sankcijas

Tomēr, pat ņemot vērā visu augstākminēto, pēc Tillersona viedokļa, uz attiecībām ir jāskatās "to visplašākajā kontekstā", jo tās "ir nepieciešamas ASV drošībai".

Pērnā gada decembra beigās ASV ieviesa sankcijas pret Krieviju par tā saucamo iejaukšanos amerikāņu vēlēšanās, tās attiecas uz GIP un FDD ierēdņiem, dažām kompānijām, turklāt, varas iestādes paziņoja par 35 diplomātu un to ģimeņu izsūtīšanu 72 stundu laikā.

Krievija vairakkārt noliedza amerikāņu specdienestu apvainojumus par mēģinājumiem ietekmēt ASV vēlēšanu iznākumu, savukārt, Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca tos par "absolūti nepamatotiem".

Ziņu lente
0