Lielākā daļa eiropiešu netic Krievijas agresivitātei

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasMaskavas Kremlis
Maskavas Kremlis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedriskā viedokļa aptaujas, ko kompānija Pew organizēja Austrumeiropas valstīs, apliecināja, ka pie pareizticīgās baznīcas piederīgie eiropieši uzskata Krieviju par tradicionālo kristīgo vērtību aizstāvi.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Lielākā daļa Igaunijas iedzīvotāju neuzskata, ka Krievija apdraud viņu valsti vai uzskata apdraudējumu par niecīgu, vēsta Sputnik Igaunija.

Реконструкция боёв за независимость Латвии 11 ноября 1919 года - Sputnik Latvija
Viedoklis
Patriotu spēles: draudzīga atbilde izgudrotiem draudiem

Mazāk nekā 40% kompānijas aptaujāto Igaunijas iedzīvotāju uzskata, ka Krievija radītu nopietnus draudus viņu valstij. Latvijā un Lietuvā nobiedēto skaits ir vēl mazāks. Un gandrīz 60% respondentu Igaunijā uzskata, ka briesmu gadījumā NATO noteikti nāks palīgā. Vienlaikus vairāk nekā 30% aptaujāto ir pārliecināti par to, ka Krievijas spēkiem ir jāpieaug, lai radītu pretsparu Rietumu ietekmei.

Plašo sabiedriskā viedokļa pētījumu Austrumeiropas valstīs kompānija Pew veica atbilstoši respondentu piederībai noteiktai konfesijai vai no viņu reliģisko uzskatu ietekmes viedokļa uz viņu attieksmi pret politiku, kā arī Austrumu un Rietumu savstarpējām attiecībām.

Liela daļa pētījuma bija veltīta jautājumiem par eiropiešu attieksmi pret Krieviju.

Rezultātā sabiedriskā viedokļa aptauja norādīja, ka valstīs, kurās lielākā daļa iedzīvotāju pieder pie pareizticīgo baznīcas, aptaujas dalībnieki pārsvarā Krieviju uzskata par aizstāvi no Rietumu ietekmes un tradicionālo kristīgo vērtību glabātāju, turklāt vēlētos Krievijas ģeopolitiskās lomas pastiprināšanos un sadarbības paplašināšanos ar viņu valsti. Tomēr pētījuma rezultāti neliecina par to, ka pareizticīgie būtu naidīgi noskaņoti pret Rietumiem vai tiektos saasināt attiecības.

Ziņu lente
0