Importētos dārzeņus un augļus tagad retāk dēvē par Latvijā audzētiem

© jalb / Panier "bio"Фрукты и овощи - здоровое питание
Фрукты и овощи - здоровое питание - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākot ar aprīli, Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests uzsācis pastiprinātas tirdzniecības vietu pārbaudes visā valstī, to gaitā tika konstatēti mēģinājumi uzdod importētos augļus un dārzeņus par vietējiem, taču šī tendence iet mazumā.

RĪGA, 7.maijs – Sputnik. Tendence pārdot importētos augļus un dārzeņus kā Latvijā audzētus iet mazumā, vēsta lsm.lv ar atsauci uz Pārtikas un veterināro dienestu (PVD).

Centrāltirgus - Sputnik Latvija
Dūklavs: Latvijā ir jāsamazina PVN dārzeņiem un augļiem

Sākot ar aprīli, pēc pirmās Latvijas siltumnīcu produkcijas parādīšanās veikalu plauktos, PVD ieplānojis pastiprinātas tirdzniecības vietu pārbaudes visā valstī. Īpaša uzmanība tika pievērsta kvalitātes kontrolei, uzglabāšanas apstākļiem, kā arī informācijai, kuru pārdevējs sniedz pircējiem.

Pārtikas produktu izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova atzīmē, ka lielākoties ap augļiem un dārzeņiem izraisītā ažiotāža ir saistīta ar patērētāju maldināšanas gadījumiem, kad ievestā prece tika pārdota kā vietējā.

"Šobrīd varbūt mazāk tāpēc, ka mēs to kontrolējam vairāk, un tā tendence samazinās," piebilst viņa.

Taču, pēc PVD pārstāves teiktā, neatbilstības joprojām periodiski tiek konstatētas. Tie nav masveida, bet gan cilvēcisku apsvērumu dēļ.

"Lielveikalos mēs ļoti bieži konstatējam to, ka tikko bija Spānijas, piemēram, produkcija, cena tā pati palika, ielika kādas citas valsts produkciju, bet izcelsmes valsts palika Spānija," — secināja Marčenkova

Ziņu lente
0