Politika

Sputnik atbildēja uz Makrona štāba apvainojumiem

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasПавильон международного информационного бренда Sputnik
Павильон международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācijas aģentūra Sputnik plāno vērsties pie juristiem sakarā ar pastāvīgiem nepamatotiem "Uz priekšu!" kustības dibinātāja un līdera, Emanuela Makrona štāba apvainojumiem.

RĪGA, 6.maijs – Sputnik. Informācijas aģentūra Sputnik un telekanāls RT uzskata par nepamatotiem apvainojumus par to dalību informācijas izplatīšanā par Francijas prezidenta kandidāta Emanuela Makrona ofšora kontu; Sputnik grasās vērsties pie juristiem pastāvīgu nepamatotu Makrona štāba apvainojumu dēļ.

Francijas prezidenta kandidāts Emanuels Makrons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Fināla debatēs franči devuši priekšroku Makronam

Kā jau iepriekš ziņoja Reuters, Makrona kustība "Uz priekšu!" (EM!) iesniedza prasību par "Nacionālās frontes" partijas kandidāti, vainojot viņu nepatiesas informācijas izplatīšanā par to, ka Makronam pieder ofšoru konts. Lepēna paziņoja, ka Nacionālā fronte nav saistīta ar šo baumu izplatīšanas kampaņu.

Tāpat Makrona štābs apsūdzējis Sputnik un RT par informācijas izplatīšanu, ka kandidātam esot ofšoru konts Bahamās. Pēc AFP aģentūras datiem, kas atsaucas uz kustību "Uz priekšu!", ASV prezidenta un krievu līdera Vladimira Putina "atbalstītāji" aktīvi izplatot šīs ziņas sociālos tīklos.

"Sputnik un RT pieminēšanas fakts Makrona kunga štāba izmeklēšanas kontekstā nav pamatots. Brīnišķīgs viltojuma rašanās piemērs, kura mērķis ir iedragāt lasītāju uzticību. Makrona kunga štāba paziņojuma brīdī par tā saucamo "aktīvu informācijas izplatīšanu", Sputnik publicējis divus materiālus, abus balstītus uz partijas EM! publiskajiem paziņojumiem: vienā runa ir par Makrona informācijas par ofšoru atspēkošanu, otrajā ir stāsts par prasības iesniegšanu. Turklāt pušu paziņojumi vispār netika apspriesti Sputnik sociālajos tīklos. Par nepamatotu apsūdzību iemesliem EM! štābs Sputnik redakcijai nav atbildējis. Sputnik grasās vērsties pie juristiem sakarā ar pastāvīgiem nepamatotiem EM! štāba apsūdzējumiem," — citē RIA Novosti aģentūras preses dienesta paziņojumu.

Выборы президента Франции 23 апреля 2017 года - Sputnik Latvija
Politika
Francija 10 dienas pirms finiša: Makrons favorītos, Lepēna arī nav autsaideros

Aprīļa beigās Makrona štābs atteica Sputnik un RT akreditācijā, apsardze neielaida iekšā žurnālistus. Sputnik France redakcija nosūtīja vairākas akreditācijas prasības savlaicīgi un saskaņā ar visām prasībām. Atbildi aģentūra tā arī nesaņēma. Turklāt, ar citu Francijas valsts prezidenta posteņa pretendentu štābu akreditāciju Sputnik neradās nekādu problēmu.

Oficiālā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova nosauca Makrona štāba Sputnik un RT akreditācijas atteikumu par nepieņemamu. Maskava šādu soli uzskata kā mērķtiecīgu un atklāto krievu mediju diskrimināciju, teica Zaharova. Viņa uzsvēra, ka Makrona štāba atteikums "pilnībā ierakstās iepriekšējā, absolūti nepamatotā RT un Sputnik apsūdzējumu kontekstā no viņa sabiedroto puses par tā saucamo ietekmi uz demokrātisko dzīvi valstī".

Otrā prezidenta vēlēšanu kārta Francijā notiks svētdien, 7. maijā. Uz valsts vadītāja posteni pretendēja 11 kandidāti. Saskaņā ar IeM gala rezultātiem, pirmās kārtas "Uz priekšu" kustības līderim, bijušajam valsts ekonomikas ministram Emanuelam Makronam ir 24,01% balsu, "Nacionālās frontes" partijas kandidātei Marinai Lepēnai tika otrā vieta ar 21,3% balsu.

Ziņu lente
0