Putins lūgs iekšlietu ministru un ģenerālprokuroru pārbaudīt situāciju ar gejiem Čečenijā

© REUTERS / Mike BlakeФлаг ЛГБТ на флагштоке
Флаг ЛГБТ на флагштоке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas tiesībsardze lūdza prezidenta palīdzību jautājumā par netradicionālas seksuālās orientācijas cilvēku aizsardzību Kaukāzā.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsolīja pilnvarotajai cilvēktiesību jautājumos Tatjanai Moskaļkovai, ka lūgs iekšlietu ministru un ģenerālprokuroru pārbaudīt situāciju, kādā atrodas geji Ziemeļkaukāza federālajā apgabalā, vēsta RIA Novosti.

Tikšanās laikā ar prezidentu Moskaļkova atgādināja, ka viņa nodarbojas ar netradicionālās seksuālās orientācijas cilvēku tiesību pārkāpumu problēmu.

Флаг ЛГБТ - Sputnik Latvija
Policija atteikusies apsargāt geju parādi Kijevā

"Esmu nosūtījusi vairākus pieprasījumus prokuratūrai, izmeklēšanas orgāniem un lūdzu jūs dot uzdevumu, iespējams, par starpresoru grupas izveidošanu, kas varētu šeit, centrālajā daļā, nevis Čečenijas teritorijā, pieņemt pieteikumus no pilsoņiem, ja tādi būs," — viņa norāda.

"Tagad pārbaude būs sarežģīta, jo cilvēki nav gatavi nosaukt savu vārdu. Turklāt mūsu likums par liecinieku un cietušo aizsardzību ļauj izmantot spēcīgas valsts aizsardzības sviras, lai saglabātu cilvēku konfidencialitāti, kuri griežas pie mums, dotu viņiem iespēju šifrēt viņu vārdus un izdotu viņiem citus dokumentus, ja viņi ir gatavi paziņot par sevi, tad mēs būsim gatavi tos aizsargāt un atjaunot viņu tiesības," — piebilda Moskaļkova, runājot par problēmu.

"Gribētu teikt, ka, protams, es aprunāšos ar ģenerālprokuroru un iekšlietu ministru, lai viņi jūs atbalstītu šajā jautājumā pēc zināmas informācijas vai pēc baumām, lai būtu iespējams noteikt, kas notiek pie mums Ziemeļkaukāzā ar netradicionālās seksuālās orientācijas cilvēkiem. Tas ir pats par sevi saprotams," — sacīja Putins, piebilstot, ka cer uz ģenerālprokurora un iekšlietu ministra atsaucību un atbalstu.

Ziņu lente
0