Politika

Makeins paziņojis, ka izdomās, kā ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju

© REUTERS / Henry RomeroAmerikāņu senators Džons Makeins
Amerikāņu senators Džons Makeins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāda bija senatora reakcija uz Boba Korkera vārdiem, kurš izslēdzis jaunu ierobežojošo pasākumu ieviešanu pret Krieviju, līdz kļūs zināmi izmeklēšanas rezultāti par Krievijas "iejaukšanos" ASV vēlēšanās.

RĪGA, 5. maijs —Sputnik. Amerikāņu senators Džons Makeins paziņoja, ka viņš un viņa kolēģi meklēs "citus ceļus", lai ieviestu jaunas sankcijas pret Krieviju, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz The Hill.

Makeins tā reaģēja uz sava kolēģa, Starptautisko lietu komitejas locekļa Boba Korkera vārdiem, kurš izslēdzis jaunu ierobežojošo pasākumu ieviešanu pret Krieviju, līdz kļūs zināmi izmeklēšanas rezultāti par Krievijas "iejaukšanos" ASV vēlēšanās.

Kā norāda mediji, pēc tam, kad Korkers pasludinājis komitejas lēmumu, "Krievijas vanagi bija sašutuši." Viņi publicēja paziņojumu, kurā kritizējuši savus kolēģus.

kaķītis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM atzinusies, kurš un kas tai apnicis

"Ir pagājuši seši mēneši, kopš Krievija uzbrukusi mūsu demokrātijas pamatiem, iejaucoties mūsu vēlēšanās. Pēc tam "Krievija dabūja pa mici" no Obamas administrācijas, taču kongress tā arī neko nav izdarījis," — teica senators.

Krievijas "iejaukšanos" līdz šim nav pierādījis nedz Makeins ar Grēmu, nedz FIB, kas marta beigās paziņojis par izmeklēšanas uzsākšanu saistībā ar šīm apsūdzībām, nedz dažu Kongresa komiteju pārstāvji, kas veic savas izmeklēšanas.

"Mēs turpināsim izskatīt citus variantus, tai skaitā Senāta Bruņoto spēku lietu komitejas ietvaros," —paziņojis Makeins žurnālistiem, piebilstot, ka viņš un viņa kolēģi, tai skaitā senators Lindsijs Grēms, pieliks visas pūles, lai to izdarītu.

Abi senatori piedalījās likumprojektu izstrādāšanā, kas paredz jau esošo pret Krieviju pasākumu sistematizēšanu un jauno sankciju izstrādāšanu.

Ziņu lente
0