Latviešu žurnālists: mēs esam lepni, mums naudu nevajag

© Sputnik / Валерий Левитин / Pāriet pie mediju bankasОткрытие конкурса "Новая волна 2013" в Юрмале
Открытие конкурса Новая волна 2013 в Юрмале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par vecajiem, vārajiem un dumajiem citviet pasaulē iestājas kreisās partijas. Latvijā kreisās partijas nevienu stundu nav bijušas pie varas, jo mums kreisais asociējas ar Marksu, Padomju Savienību un Krieviju. Bet labējais ir labais.

RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Mēs, latvieši, esam lepna tauta. Mums maizi nevajag, lai tik mums ļautu visas Eiropas priekšgalā cīnīties par naidīgu attiecību veidošanu ar Krieviju, vēsta nra.lv autors Māris Krautmanis. Viņa raksta tulkojums publicēts arī portālā InoSMI.

Mūsu ārlietu resors par to rūpējas, un mūsu valdošās partijas tāpat. Bija, piemēram, pie mums Jūrmalā dziesmu festivāls Jaunais vilnis, taču nevajag mums nekādu Jauno vilni — ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aizliedza iebraukt Latvijā trim dziedātājiem, un festivāls pārcēlās uz Sočiem, aiznesot līdzi arī neskaitāmus miljonus naudas. Lai krievi aizrijas ar savu naudu! Mēs labāk mirsim badu, bet neklausīsimies krievu dziesmas. Kad krievi dzied, tad tuvīnajās mājās cilvēki nevar mierīgi gulēt. Tagad varēs gulēt mierīgi.

Nabagi, taču lepni

Ne desmiti, bet simti miljonu ir aizgājuši Latvijai gar degunu tāpēc, ka mūsu valdošie tautas priekšstāvji ir faktiski likvidējuši termiņuzturēšanās atļauju tirgošanu pret nekustamā īpašuma pirkumiem Latvijā. Šos īpašumus agrāk aktīvi pirka Putina režīma kritiķi, disidenti, bet mums jau nevajag nekādus krievus — ne putinistus, ne disidentus. Mēs esam lepni, naudu mums nevajag.

Kamēr vācieši, poļi un somi labprāt uzvārīsies projektā Nord stream II, kas ir gāzes pārdošanas projekts starp Krieviju un Rietumeiropu, arī Latvijai varēja tikt kāds labumiņš — kādi 25 miljoni eiro no šā projekta. Taču mēs esam lepna tauta. Mūsu valdība ir izlēmusi, ka nekādā gadījumā nekādas līdzdalības šajā projektā nebūs.

Ventspils pašvaldībai ir stingri piekodināts un aizliegts tur piedalīties. Lai poļi un vācieši stiepj pārstiepdamies milzīgos maisus ar naudu.

Mēs tajā pasākumā nebūsim, jo mums bail no krievu spiegiem, kas teorētiski var līst pa cauruļvadiem un tā nelegāli iekļūt Latvijas Republikā.

Solidaritāte – visiem maksa vienāda

Kam ir domāta jaunā nodokļu politika un tās reforma? Bet tas taču tik vienkārši saprotams. Ja atceļ solidaritātes nodokli, tas ir domāts tam, lai visi būtu vienlīdzīgi. Kāpēc airBaltic šefam Martinam Gausam, kurš saņem vairāk nekā miljonu eiro gadā, būtu jāmaksā vairāk nekā Pēterim, kurš raujas melnās miesās par minimālo gaterī netālu no Galgauskas? Lai visi maksā vienādi — tur arī tā solidaritāte!

Ja pazeminās iedzīvotāju ienākuma nodokli no 23% uz 20%, radīsies drusciņ caurums budžetā. 460 vai 170 miljonu eiro, bet to nevar īsti zināt, cik, jo Finanšu ministrija nav tā konkrēti aprēķinājusi. Bet tam nav nozīmes. Caurumu jau ir izdomāts aizbāzt. Pacels akcīzes nodokli šņabim un dīzelim. Ja dīzelis būs dārgāks, tad celsies arī visas pārējās cenas visam un jebkam.

Ja nepietiks cauruma aizbāšanai, pacels vēl arī PVN. Un vispār ir jau vēl visādas radošas iespējas ne tikai pacelt pašreizējos nodokļus, bet izdomāt arī jaunus — nodokli bārdai, kā pie Pētera I, nodokli par gaisa elpošanu, nodokli par braukšanu ar divriteni vai par sēdēšanu uz dīvāna. Arī nodokli par zārku, jo nodokļiem jābūt neizbēgamiem kā nāvei.

Jaunā nodokļu sistēma, pie kuras dzīvosim nākamajos gados, ir priekš tam, lai tie, kas jau ir veiksmīgi un pelnoši, varētu dzīvot vēl veiksmīgāk un pelnošāk, bet nabagi, neveiksminieki, vecie, vājie, slimie un dumie paliktu vēl trūcīgāki.

Bet tas arī ir loģiski. Par vecajiem, vārajiem un dumajiem citviet pasaulē iestājas kreisās partijas. Latvijā kreisās partijas nevienu stundu nav bijušas pie varas, jo mums kreisais asociējas ar Marksu, Padomju savienību un Krieviju. Bet labējais ir labais.

Tad nu tā sanāk, ka latvietim, kam nav kādā brīdī paveicies, nav citas izejas, kā vien bēgtin bēgt uz Angliju, kamēr tā vēl nav breksitējusi. Tie, kas vēl palikuši šepat, atkal ies un balsos par labējiem. Latvijas ceļš, Tautas partija, Jaunais laiks, Vienotība — latvietis vienmēr ir pareizi izvēlējies. Par ko cīnījies, to arī ir dabūjis. Bet tad jau nav pamata vaimanāt — vienmēr nekļūdīgi esam izvēlējušies tos, kam kaut kāda sociāla atbildība ir bijusi pēdējā no prioritātēm, kam tikai naudasmaisu maisība ir bijusi pirmajā vietā. Ko tad mēs gribam?

Tagad Latvija jau kļūst patukša. Ja būs kādi uzņēmēji, kas gribēs atvērt kādu ražotni, viņiem nebūs darbaspēka. Tad darbaspēku būs jāieved no Ukrainas, Afganistānas un Vjetnamas. Tas arī pieder pie labējās un liberālās politikas — tā ir brīva darbaspēka un kapitāla kustība. Bet mēs tik un tā turpināsim balsot par labējiem, jo labējie ir labie.

Ziņu lente
0