Politika

Ierēdņu algas Latvijā varētu kļūt anonīmas

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasPortfelis ar dokumentiem. Foto no arhīva
Portfelis ar dokumentiem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Saeima apstiprinās attiecīgās komisijas atbalstītos Valsts pārvaldes likuma grozījumus, no nākamā gada 1. janvāra atalgojuma datu publikācija būs obligāta, taču pie tam būs iespējams nenorādīt ierēdņu vārdus un uzvārdus.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija iepriekš apstiprinājusi grozījumus, kas paredz izslēgt no likuma normu par amatpersonu vārdu un uzvārdu obligāto iekļaušanu publicētajos atalgojuma sarakstos.

Памятник Свободы - Sputnik Latvija
Visi noslēpumi atklājas: Ministru kabinets pieprasa ierēdņu atskaites par privāto dzīvi

Valsts pārvaldes likums nosaka, ka summas, ko darba algā saņēmuši jebkādas iestādes darbinieki, ik mēnesi jāpublicē šīs iestādes mājaslapā, norādot amatpersonu vārdu, uzvārdu un ieņemamo amatu. Iepriekš Latvijas Saeima jau pieņēma grozījumus, kas paredz, ka paplašināta informācija par ierēdnim izmaksātās algas apmēru būs pieejama valdības noteiktajā apjomā. Tas attiecas arī uz datiem par ierēdņu vārdiem un uzvārdiem.

"Latvijas Saeimas komisija atbalstīja grozījumu, kas paredz izslēgt no likuma normu par amatpersonu vārdu un uzvārdu obligāto iekļaušanu viņu darba algas publicētajos sarakstos," — aģentūrai RIA Novosti parlamenta preses dienestā.

Ja Saeima apstiprinās grozījumus, kas atceļ ierēdņu vārdu un uzvārdu obligāto publikāciju līdz ar informāciju par saņemto darba algu, tie stāsies spēkā no nākamā gada 1. janvāra.

Ziņu lente
0