ASV spēku Eiropā komandieris nobažījies par Krievijas "smago spēku"

© Sputnik / Sergey MelkonovSummer Shield XIV
Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ģenerāļa Skaparoti domām, ASV ir jāizvieto Eiropā vēl lielāks skaits militārās tehnikas, lai arī janvārī jau notikusi lielākā kopš aukstā kaa beigām amerikāņu tanku brigādes dislokācija.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Krievijas "smagā spēka" savaldīšanai Eiropā ASV esot vajadzīgs vēl lielāks tanku skaits, vakar paziņoja ASV un NATO spēku Eiropā komandieris ģenerālis Kērtiss Skaparoti.

"Krievijas pozīcija — tas nav vieglais spēks, tas ir smagais spēks. Lai šī pozīcija būtu gan droša, gan (tai būtu — red.) pareizs raksturs, mums vajadzīgs lielāks bruņutehnikas apjoms," — Skaparoti paziņojumu debatēs Senātā citē aģentūra RIA Novosti.

Разгрузка американской военной техники в порту Бремерхафен в Германии - Sputnik Latvija
Politika
Tanku tetris: Latvijā ierodas ASV armijas smagās bruņutehnikas rota
Pērn NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums ievest četrus starptautiskos bataljonus — vairāk nekā četrus tūkstošus cilvēku Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā. Spēki tiek dislocēti pēc rotācijas principa ar mērķi "nostiprināt austrumu flangu" — aizbildinoties ar it kā augošo Krievijas agresiju. Eiropā jau ieradusies ASV armijas bruņutehnikas brigāde.

Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka Krievija neplāno uzbrukt kādai no NATO valstīm. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pavēstīja, ka alianses vadība ir ļoti labi informēta par to, ka Maskava nelolo nekādus agresīvus plānus, taču vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā.

NATO nostiprināšanās Austrumeiropā ir unikāls pasākums, kam nav līdzīgu kopš aukstā kara beigām.

Ziņu lente
0