Ziemeļkoreja pārmet ASV provokācijas

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKorejas Tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanas iekārtas
Korejas Tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanas iekārtas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KTDR valdība krasi reaģēja uz ASV un Dienvidkorejas mācībām, kuru ietvaros reģionā uzturējās divi amerikāņu virsskaņas bumbvedēji.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Ziemeļkorejas valdība otrdien pārmeta ASV, ka tās "virza Korejas pussalu pretī kodolkaram", sakarā ar to, ka divi amerikāņu stratēģiskie bumbvedēji В-1В Lancer, kas dislocēti Guamā, piedalījās ASV aviācijas bāzes kuģa un Dienvidkorejas bruņoto spēku kopīgajos manevros, informē aģentūra Reuters.

Korejas Centrālā telegrāfa aģentūra informēja, ka ASV bumbvedēji mācībās apguvuši kodolbumbu nomešanu uz svarīgākajiem objektiem Ziemeļkorejā laikā, kad Tramps un "citi kara kurinātāji nespēj dzīvot bez preventīva kodoluzbrukuma"Ziemeļos.

"Neprātīga provokācija situāciju Korejas pussalā virza pret kodolkaram," — teikts paziņojumā.

ASV videprezidents Maiks Penss - Sputnik Latvija
Maiks Penss: Vašingtonas pacietība attiecībās ar Ziemeļkoreju ir izsīkusi

Iepriekš divi ASV GKS virsskaņas bumbvedēji В-1В tika izvērsti reģionā augošās spriedzes apstākļos, informē RIA Novosti.

Bumbvedēji veica lidojumu virs Dienvidkorejas teritorijas un Japānas jūras, izraisot kaimiņvalsts sašutumu. Korejas Centrālā telegrāfa aģentūra atzīmēja, ka lidojums noticis dienu pēc divus mēnešus ilgo ASV un Dienvidkorejas mācību Key Resolve noslēguma. Vienlaikus ASV GKS Klusā okeāna virspavēlniecība paziņoja, ka bumbvedēju klātbūtne esot ikdienas darba elements ar mērķi uzturēt drošību reģionā un neesot vērsta pret kādu valsti.

ASV GKS iznīcinātājs F-22 - Sputnik Latvija
Krievijas Federācijas Padome brīdina par ASV trieciena grupas darbībām pie Korejas pussalas krastiem

Mācībās  Key Resolve piedalījās 300 tūkstoši Dienvidkorejas un gandrīz 10 tūkstoši ASV karavīru. Tās turpinājās divus mēnešus un noslēdzās svētdien. Pagājušās nedēļas beigās sākās Dienvidkorejas bruņoto spēku mācības ar mērķi pilnveidot sadarbību ar ASV aviācijas bāzes kuģa grupu, ko vada "Carl Vinson" un kas patrulēs ūdeņus pie Korejas pussalas.

Dienvidkorejā izvietotā ASV pretraķešu aizsardzības sistēma THAAD gatava raķešu pārtveršanai, aģentūrai RIA Novosti paziņoja ASV militārā kontingenta pārstāvis Dienvidkorejā Robs Menings.

"ASV spēki Korejā apstiprina, ka sistēma THAAD ir izvērsta un spēj pārtvert Ziemeļkorejas raķetes un aizsargāt Dienvidkoreju," — viņš uzsvēra.

Dienvidkorejas mediju ziņojumi liecina, ka baterija THAAD valstī ietvers 4-9 mobilas kāpurķēžu iekārtas. Katra no tām paredzēta astoņām pārtvērējraķetēm, lai arī oficiālie dati vēl nav publicēti. Tā būs aprīkota arī ar pretraķešu radaru TPY-2 TM. Šādu pretraķešu lādiņu darbības dapazons, saskaņā ar apgalvojumiem, nepārsniedz 200 kilometrus.

Ziņu lente
0