Veseksas grāfiene Igaunijā tiksies ar Lielbritānijas karavīriem NATO kontingentā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 800 britu karavīri iekļauti NATO starptautiskajā bataljonā, kas dislocēts Igaunijā. Viņu vidū ir arī Piektā strēlnieku bataljona karavīri, kura Karaliskā pulkveža pakāpe piešķirta grāfienei.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. 2. un 3. maijā Igaunijā ar vizīti ieradīsies Veseksas grāfiene Sofija. Viņa tiksies ar valsts vadību un apmeklēs NATO starptautiskā bataljona Lielbritānijas kontingentu kara pilsētiņā Tapā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Lielbritānijas vēstniecības sniegto informāciju.

"Vizītes gaitā Veseksas grāfiene tiksies ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidi un premjerministru Jiri Ratasu. Kā 5. strēlnieku bataljona Karaliskais pulkvedis, viņa apmeklēs vienības karavīrus, kuri NATO bataljona sastāvā dislocēti Tapā," — teikts paziņojumā.

Lielā Krusta dāma, Viņas Karaliskā augstība Veseksas grāfiene Sofija kopš 1999. gada ir laulāta ar princi Eduardu, Veseksas grāfu Elizabetes II un Edinburgas hercoga Filipa jaunāko dēlu. Veseksas grafiene Sofija ir karaliskās ģimenes vienīgā locekle, kam atļauts atrasties vienā limuzīnā ar karalieni Ziemassvētkos.

Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Latvija
Bailes un naids Ādažos: eksperta viedoklis par NATO militārajām mācībām

Vietējie mediji informē, ka Sofija ir pirmā vedekla, kam izveidojās tuvas attiecības ar kronēto vīramāti, it īpaši pateicoties abu dāmu interesei par kara vēsturi. Veseksas grāfienei Sofijai piešķirtas vairākas militārās pakāpes: viņa ir 5. strēlnieku bataljona pulkvedis, kara medmāsu dienesta pulka šefs, Lielbritānijas Bruņoto spēku Armijas muzikālā korpusa pulka šefs, kā arī Kanādas provinces Dienvidu Alberta vieglās kavalērijas pulka šefs.

NATO kontingenta sastāvā Igaunijā dien vairāk nekā 800 karavīri no Lielbritānijas. Valstī dislocēta arī dažāda militārā tehnika, tostarp — tanki Challenger 2, kājnieku kaujas mašīnas Warrior, pašgājējas haubices AS90 un bruņutransportieri Bulldog. Tapā izvietotais NATO daudznacionālais bataljons ietver 1200 karavīrus.

Ziņu lente
0