Politika

Baltais nams izpaudis Trampa un Putina gaidāmās sarunas tēmu

© REUTERS / Joshua RobertsASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Donalda Trampa un Vladimira Putina gaidāmās telefona sarunas tēmu, iespējams, no jauna kļūs konflikta noregulēšana Sīrijā.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Telefona sarunā otrdienas vakarā ASV prezidents Donalds Tramps un Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins apspriedīs konfliktu Sīrijā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Baltā nama administrācijas amatpersonas paziņojumu aģentūrai Reuters.

Krievijas Valsts Domes deputāts Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Baltijas valstis ir šausmās pēc Putina un Trampa sarunas

ASV vadītāja darba grafiks, ko publicējis Baltā nama preses dienests, liecina, ka telefona saruna ar Krievijas prezidentu ieplānota pl. 12.30 (19.30 pēc Latvijas laika). Domājams, sarunas gaitā tiks apspriests konflikts Sīrijā, paziņoja ASV administrācijas ierēdnis.

"Abi līderi, domājams, apspriedīs karu Sīrijā," — pastāstīja amatpersona.

Šīsdienas pārrunas kļūs par abu prezidentu trešo telefona sarunu kopš Trampa inaugurācijas. Pirmā notika janvāra beigās. Krievijas un ASV prezidenti apsprieda vairākus jautājumus — no savstarpējas sadarbības cīņā pret ISIS līdz centieniem panākt mieru visā pasaulē, arī Sīrijā.

Kremlis un Baltais nams pozitīvi raksturoja sarunu, kas ilga aptuveni stundu. Valstu vadītāji demonstrēja vēlmi uzsākt aktīvu kopīgu darbu abpusējās sadarbības attīstībai, atzīmēja Kremlis. Savukārt Baltais nams uzsvēra Trampa un Putina sarunas silto toni, atšķirībā no "lietišķās" sarunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un "saspringto sarunu" ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, kurās ASV prezidents piedalījās tajā pašā dienā.

Valstu vadītāju otrā telefona saruna notika aprīļa sākumā, kad Tramps izteica Putinam līdzjūtību sakarā ar teroraktu Sanktpēterburgā.

Ziņu lente
0