Četri gadi par piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā: Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedums

© Pixabay/ Daniel_B_photosМолоток судьи
Молоток судьи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā tika pasludināts pirmais spriedums par piedalīšanos militārā konfliktā Sīrijā – Mārtiņam Grīnbergam piesprieda četru gadu cietumsodu, ieskaitot iepriekš pavadīto laiku apcietinājumā.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piesprieda Mārtiņam Grīnbergam brīvības atņemšanu uz četriem gadiem. Viņš apsūdzēts par dalību Sīrijas konfliktā teroristu organizācijas "Islāma valsts" pusē.

Подозреваемый в суде - Sputnik Latvija
Prokuratūra nosaukusi sodu latvietim par piedalīšanos karā Sīrijā

Prokuratūra izvirza Grīnbergam apsūdzību atbilstoši Krimināllikuma diviem pantiem — par nelikumīgu līdzdalību bruņotā konfliktā un dalību noziedzīgas organizācijas noziegumos pret cilvēci un pasauli, valsti vai dalību kara noziegumos, pieprasot brīvības atņemšanu uz 11 gadiem.

Kā informēja apsūdzētā advokāts Raitis Mediņš, Grīnbergs tika attaisnots pēc Krimināllikuma panta par piedalīšanos noziedzīgas organizācijas noziegumos pret cilvēci un kara noziegumos. Rezultātā tiesa piesprieda viņam četru gadu cietumsodu par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā.

Šajā termiņā tiks ieskaitīts laiks, ko apsūdzētais pavadījis apcietinājumā — viņš tika apcietināts 2016. gada 6. septembrī.

Patlaban DP lietvedībā ir trīs kriminālprocesi par Latvijas iedzīvotāju iespējamu prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā. Grīnbergs ir vienīgais, kuru DP izdevies aizturēt.

Ziņu lente
0