Latvijas orķestris atteicies uzstāties aukstā baznīcā Lietuvā

© Sputnik / Яўген Біятаў / Pāriet pie mediju bankasPartitūra
Partitūra - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Orķestra vadītājs Uldis Lipskis paskaidroja, ka saskaņā ar pērn noslēgto līgumu, mūziķi strādā, ja gaisa temperatūra ir no 18 līdz 25 grādiem, pretējā gadījumā cieš izpildījuma kvalitāte.

RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. Liepājas Simfoniskais orķestris atteicies uzstāties Šauļu dievnamā festivālā Resurrexit, kur bija plānots atskaņot zviedru komponista Svena Dāvida Sandstrēma oratoriju "Mesija", un devies mājās.

Par to informē portāls liepajniekiem.lv, atsaucoties uz izdevumu Kasjauns.

Orķestris rīkojies tā tāpēc, ka dievnamā bija darbam neatbilstošā gaisa temperatūra.

" Tas bija milzīgi smags lēmums. Bet es ar šo lēmumu lepojos," — laikrakstam "Kurzemes vārds" paudis orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Музыкальные ноты - Sputnik Latvija
Latvijā ir pārāk dārgas koncertu biļetes

Lielajā Piektdienā Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar valsts akadēmisko kori "Latvija" un solistiem Elīnu Šimku, Lauru Teivāni, Rihardu Milleru, Staņislavu Ļeontjevu diriģenta Māra Sirmā vadībā pirmoreiz Latvijā atskaņoja Svena Dāvida Sandstrēma divu stundu garo oratoriju "Mesija".

Šo pašu skaņdarbu kopā ar kori "Vilnius" un Šauļu kamerkori "Polifonija" tika plānots atskaņot Šauļos 20. aprīlī 35. Starptautiskajā festivālā Resurrexit, Svēto apustuļu Pētera un Pāvila katedrālē. Tomēr "Mesijas" atskaņojums nav noticis, jo Liepājas Simfoniskais orķestris neilgi pirms uzstāšanos nolēma nepiedalīties tajā neatbilstošu apstākļu dēļ.

Orķestra vadītājs Uldis Lipskis, paskaidrojot šo lēmumu, minējis notikumu pirms 12 gadiem, ko orķestris spilgti atceras. "Vēl šodien orķestra mūziķi atceras, kā viņiem bija jāspēlē pilsētas laukumā, kad uz instrumentiem sniga sniegs. Tā brūce divpadsmit gadu laikā nav aizdzijusi, ka vadība nepieņēma lēmumu pasargāt viņus gan no pazemojuma, gan no instrumentu bojājuma, tas jau ir folklorizējies un tas visu laiku vēl ir orķestra, tā sakos, kolektīvajā atmiņā," — saka Uldis Lipskis.

Viņš piebilda, ka pērn tika noslēgts kolektīvais darba līgums, kurā norādīts, ka mūziķi strādā ja gaisa temperatūra ir no 18 līdz 25 grādiem, citādi nav iespējams spēlēt atbilstošajā kvalitātē.

Ziņu lente
0