Kas atļauts Maximai, nav atļauts Rimi

© Foto : ©dv.ee/Andras KrallaTirdzniecības tīkla Maxima logo
Tirdzniecības tīkla Maxima logo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkurences padome atļāvusi atvērt Maxima veikalu Domina Shopping telpās, kur pirms dažiem mēnešiem aizliedza to izdarīt Rimi, paskaidrojot, ka jādod iespēja mazajiem tīkliem.

RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. Lielveikalu tīkls Maxima ieguvis atļauju atvērt savu veikalu tirdzniecības centrā Domina Shopping, vēsta Konkurences padomes (KP) vietne.

Birža. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Par ko satraucas Baltijas lielie uzņēmumi

Pagājušā gada maijā Domina Shopping tika slēgts lielveikals Prisma. Pēc tam atvērt savu veikalu tirdzniecības centrā mēģināja kompānija Rimi Latvia, taču saņēma atteikumu: izrādījās, ka no desmit daudzfunkcionāliem tirdzniecības centriem Rīgā septiņos jau ir lielveikali Rimi. Tas bija pirmais šāda veida aizliegums astoņu gadu laikā mazumtirdzniecības nozarē.

"Šis lēmums ir signāls mazākajiem tirdzniecības tīkliem, lai tie augtu un attīstītos. Tālākais jau ir tirgus dalībnieku ziņā," — sacīja KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Pēc pāris mēnešiem atļauju atvērt veikalu Domina Shopping telpās ieguvis uzņēmums Maxima Latvija, kuru, pat ar lielu vēlmi nevar nosaukt par "mazo tirdzniecības tīklu" — Baltijas reģiona lielāko kompāniju reitingā tas ieņem 11. vietu, vienu rindiņu zemāk nekā Rimi, taču augstāk nekā Latvenergo. Tomēr formāli viss ir pareizi: telpas tirdzniecības centrā dos veikalam papildu priekšrocības, kādu Maxima līdz šim nebija.

Ziņu lente
0