Sergejs Lavrovs: mūsdienu politikā noteikumu vairs nav

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka pašreizējā situācija starptautiskajās attiecībās ir smagāka nekā aukstā kara periodā.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka pašreizējā situācija starptautiskajās attiecībās ir smagāka nekā aukstā kara periodā, vēsta RIA Novosti.

"Neapšaubāmi, tagad ir smagāk… Tolaik pastāvēja divas impērijas: Rietumi un Padomju (valsts — red.), un abas kurināja konfliktus ar sāncensi trešo valstu teritorijā. Taču tas nekad nenotika pie to robežām un nekad — tieši. Pat publiskie izteikumi nebija tik skarbi. Tolaik abas nometnes nepārkāpa atļautās robežas. Šodien vairs nav nekādu noteikumu," — ministra vārdus citējis žurnāls Esquire.

ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni ieradās Maskavā, lai tiktos ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu. - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs aicina ES pievērsties reālajiem draudiem

Maskavas un Vašingtonas pašreizējās attiecības politiķis raksturoja ar vārdu "gaidas". Pēc viņa domām, attiecības pagaidām virzās uz priekšu pēc inerces, jo savos posteņos vēl joprojām ir palikuši cilvēki no iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas komandas.

Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs pastāstīja arī, ka viņam un ASV valsts sekretāram Reksam Tilersonam izdodas veidot attiecības, un piebilda, ka viņam bijušas "ja nu ne draudzīgas, tad vismaz labas attiecības" ar visiem valsts ministriem. Krievijas diplomāts atzina, ka dažādu valstu diplomāti var skarbi izteikties viens par otru, taču pie tam miermīlīgi sarunāties personīgas tikšanās laikā.

Ziņu lente
0