Robežsargi: pensionētie dienesta suņi nevienam nav vajadzīgi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Robežsardzes kinologiem nākas par saviem līdzekļiem uzturēt suņus, kuri nodienējuši uz robežas vairākus gadus un "aizgājuši pensijā".

RĪGA, 23.aprīlis — Sputnik. Dienesta suņiem, kuri "aiziet pensijā" pēc gadiem ilga dienesta robežsardzē, nepieciešams atbalsts, ziņo Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta kinologi savā Facebook lapā, stāsta Sputnik Lietuva.

Par sava audzēkņa likteni pastāstīja kinoloģe Gaļina, kura Valsts robežsardzē strādā jau 17 gadus. Pa šo laiku sieviete izaudzinājusi ne vienu vien dienesta suni. Visvecākā no viņām ir beļģu aitu suņa kucīte vārdā Brendija.

© Foto : facebook / Valstybės sienos apsaugos tarnybaRobežsargu dienesta suns - Brendija
Служебная собака пограничников по кличке Бренди - Sputnik Latvija
Robežsargu dienesta suns - Brendija

Četrkājainajai robežsardzes darbiniecei jau ir 13 gadi. Dienesta laikā Brendijaivairrakkārt izdevies apturēt kontrabandistu nolūkus ievest cigaretes, narkotikas, palīdzēt atrast nelegālos migrantus.

"Šis suns patiešām labi strādāja un ir pelnījis cieņu par savu dienestu," — pastāstīja Gaļina.

Sieviete stāsta, ka saviem spēkiem viņai ir diezgan grūti uzturēt suni. Šajā vecumā suņiem vairs nepietiek ar suņu ēdienu un rotaļlietām vien — sākas dažādas slimības, par sevi atgādina vecās traumas.

Kaut arī tagad Gaļina dienestā strādā ar sešus gadus veco suni vārdā Korsa, visas raizes par Brendijas uzturēšanu gulstas uz viņas pleciem.

Lietuvas karavīri mācībās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ūdijas diversanti un pasauļu karš Lietuvā

"Protams, kinologu darba algas nav lielas, un tā vietā, lai pirktu sev smaržas, es pērku barību nodienējušam sunim. Tāds ir mūsu aicinājums," —piebilda Gaļina.

"Mums ir ļoti svarīga "Drauga ķepas" atbalsts. Jo tikai labas barības maiss mēnesī izmaksā 30-40 eiro. Un tik daudz izdarījušajam sunim gribas nodrošināt pienācīgas vecumdienas," — pastāstīja kinoloģe.

Kā palīdzēt kinologiem, var uzzināt "Drauga ķepas" kluba Facebook lapā.

Ziņu lente
0