Politika

Krimas tatāru līderis pieķerts nepatiesas informācijas izplatīšanā

© Foto : pixabay / tpsdaveКрым, замок "Ласточкино гнездо"
Крым, замок Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sūdzības par Krievijas netīrajām metodēm informācijas karā sākās ar nepatiesām apsūdzībām.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Rīgā augstā līmenī tika uzņemts Krimas tatāru vispasaules kongresa prezidents, Ukrainas parlamenta deputāts Refats Čubarovs, kurš ieradās vizītē Latvijā 18-19. aprīlī.

Divas dienas ilgās vizītes laikā Krimas tatāru tautas medžlisa priekšsēdētājs tikās ar Latvijas ministriem, politiķiem un Saeimas deputātiem.

Флаги у Киевской городской администрации - Sputnik Latvija
Kijeva draud uzsākt kriminālvajāšanu pret ES un Ukrainas Krimu apmeklējušiem politiķiem

Dialoga gaitā ar Latvijas pārstāvjiem Eiropas Parlamentā Arti Pabriku un Robertu Zīli, kā arī ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci skanēja apgalvojumi par Ukrainas suverenitātes un teritoriālās vienotības atbalstu no Latvijas puses, un sūdzības par dažu Latvijas politiķu uzvedību no Refata Čubarova puses.

Piemēram, Latvijas televīzijas raidījumā "Panorāma" izskanēja informācija, ka, tiekoties ar Ināru Mūrnieci, ukraiņu politiķis aicinājis Saeimas spīkeri spert soļus attiecībā pret deputātiem Griguli, Stepaņenko un Urbanoviču, kuri reģistrējušies dalībai Starptautiskajā ekonomikas forumā Krimā, kas, no Ukrainas viedokļa, ir likumpārkāpums.

Vēlāk raidījuma Panorāma oficiālajā lapā Twitter tika Refata Čubarova vārdi tika atsaukti. "Vakar Krimas tatāru līderis R.Čubarovs Saeimas deputātiem sniedza nepatiesu informāciju. Jūlija Stepaņenko nav reģistrējusies forumam Krimā," – teikts tvītā.

Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko uzskata, ka televīzijas raidījuma darbiniekiem ne tikai jāatsauc informācija, bet arī jāatvainojas šajā situācijā, savukārt Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs un Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule pagaidām nav snieguši komentārus.

Vienlaikus EP deputāts Artis Pabriks pauda aizdomas par to, ka Jūlija Stepaņenko, iespējams, steigšus atcēlusi braucienu uz Krimu, kad Refats Čubarovs izpaudis informāciju.

Ziņu lente
0