Politika

Aptauja: trešā daļa Krievijas iedzīvotāju uzskata par iespējamu Krievijas un ASV karu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasФлаги США и России
Флаги США и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociologi atgādina, ka 2014. gada martā tikai 16% aptaujāto uzskatīja, ka iespējams karš Krievijas un ASV starpā.

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Trešā daļa Krievijas iedzīvotāju pieļauj, ka iespējams karš starp Krieviju un ASV, liecina Krievijas Sabiedriskā viedokļa izpētes centra (KSVIC) veiktās aptaujas rezultāti, vēsta RIA Novosti.

"Krievijas un ASV, NATO bruņota sadursme lielākajai daļai mūsu līdzpilsoņu (63%) joprojām šķiet neiespējama vai ļoti mazticama, taču cilvēku skaits, kuri uzskata, ka karš ir iespējams vai pat jau pašlaik norit, ir sasniedzis 30%," – teikts pētījuma materiālos, ko saņēmusi ziņu aģentūra.

Постоянный представитель России при ООН Виталий Чуркин - Sputnik Latvija
Krievijas un ASV attiecības ir sliktākās kopš 1973. gada
16% aptaujāto patlaban uzskata, ka bruņota sadursme ir absolūti neiespējama, 47% norāda, ka tā ir mazticama, vēl 16% uzskata, ka karš ir iespējams un var sākties, bet 14% pauž viedokli, ka tas jau norit.

Aptauja "KSVIC-Sputnik" tika veikta 2017. gada 11.-12. aprīlī. Ar tālruņa starpniecību tika aptaujāti 1200 respondenti. Statistiskā kļūda nepārsniedz 3,5%.

Sociologi atgādina, ka 2014. gada martā ceturtā daļa aptaujāto (25%) uzskatīja, ka bruņota sadursme ir neiespējama, vairāk nekā puse (51%) norādīja, ka tas ir mazticams, tikai 16% aptaujāto uzskatīja, ka karš Krievijas un ASV starpā ir iespējams, bet 4% pauda viedokli, ka karš jau ir sācies.

Ziņu lente
0