ISIS kaujinieki izmantojuši indīgu gāzi uzbrukumā Mosulā

© REUTERS / Thaier Al-SudaniMosulas austrumu kvartāli
Mosulas austrumu kvartāli - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Irākas bruņoto spēku un ASV vadītās koalīcijas operācija Mosulā sākās 2016. gada oktobrī. Tās gaitā no teroristiem atbrīvota pilsētas austrumu daļa.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki izmantojuši indīgās gāzes uzbrukumā nesen atbrīvotajiem Mosulas pilsētas rietumu kvartāliem Irākā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Associated Press.

Antiteroristisko spēku virsnieks sestdien informējis aģentūru par to, ka uzbrukums noticis dienu iepriekš Abara rajonā. Tā laikā kaujinieki palaiduši raķeti ar hloru. Pēc viņa vārdiem, septiņi karavīri izjutuši elpošanas grūtības un nogādāti tuvākajā lauka hospitālī, atzīmēja aģentūra.

ASV prezidents Donalds Tramps Ovālajā kabinetā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Labi aizmirstais atgriežas: Trampu iepazīstināja ar jauno cīņas plānu pret "Islāma valsti"

Iepriekš ziņots, ka 7. aprīlī ISIS kaujinieki apšaudījuši Mosulas mierīgos iedzīvotājus ar lādiņiem, kas pildīti ar kaujas gāzi.

Irākas bruņoto spēku un ASV vadītās koalīcijas operācija Mosulā sākās 2016. gada oktobrī. Tās gaitā no teroristiem atbrīvota pilsētas austrumu daļa. Februāra vidū Irākas premjerministrs Haiders al Abadi paziņoja, ka tiek uzsākta operācija ar mērķi atbrīvot rietumu rajonus.

Martā valdības spēki paziņoja, ka ISIS teroristi Mosulā ir ielenkti un to sakari ar kaujiniekiem Sīrijā ir pārtraukti. Irākas bruņotie spēki informēja, ka patlaban kontrolē divas trešdaļas Mosulas rietumu rajonu.

Ziņu lente
0