Gaišus Kristus Augšāmcelšanās svētkus!

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasKuličs un Lieldienu olas
Kuličs un Lieldienu olas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kristus Augšāmcelšanās svētki, jeb Lieldienas ir viens no galvenajiem un lielākajiem notikumiem visā kristīgajā pasaulē.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Šogad Lieldienas gan luterāņiem un katoļiem, gan arī pareizticigajiem iekritušas 16. aprīlī. Kupli kuliči, biezpiena pasha un krāsotas olas — galvenie Lieldienu cienasti.

Valda uzskats, ka tieši šajā dienā pa īstam iestājas pavasaris, sākas jauna dzīve, kas izcīnījusi uzvaru pār nāvi — Kristus ir augšāmcēlies!

Sniega novākšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lielākā Lieldienu sniega daļa tiks Lietuvai

Baznīcās Lieldienu dievkalpojums sākas pusnaktī — tas veltīts Kristus augšāmcelšanās lielajam notikumam. Ticīgie pulcējas baznīcās, lai uzklausītu svinīgo vēstījumu.

Igaunijas metropolīta sekretārs Rostislavs Rumjancevs Sputnik Igaunija pastāstīja, ka visiem, kas ievērojuši gavēni un apmeklējuši dievkalpojumus baznīcās, Lieldienas ir ne tikai garīgi svētki — lielu prieku sagādā arī svētku galds. Viņš atgādināja, ka pēc tradīcijas svētku ēdienus iesvēta baznīcās.

"Gavēņa ievērošana palīdz cilvēkiem ievērot arī garīgo gavēni — savos darbos, vārdos un domās," — paskaidroja Rumjancevs.

Metropolīta Kornēlija sekretārs piebilda, ka fiziskais gavēnis palīdz cīņā ar kaislībām un dāvā iespēju ar tīru sirdi sagaidīt priecīgos Lieldienu svētkus.

Ziņu lente
0