Petīcija par jauno autobusa maršrutu savākusi vairāk nekā tūkstoti parakstu

© Sputnik / Sergey MelkonovPasažieri autobusa pieturā
Pasažieri autobusa pieturā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietē ManaBalss.lv publicētās petīcijas autori ierosina izveidot jaunu autobusa maršrutu, kas apvienotu Imantu, Zolitūdi, Pļavniekus, Dreiliņus, Mežciemu un Juglu.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Kopš februāra beigām vairāk nekā tūkstoti parakstu savākusi petīcija par jauno autobusa maršrutu Rīgā, kas publicēta sabiedriskās iniciatīvas lapā ManaBalss.lv.

Petīciju izstrādājuši apvienības "Pilsēta cilvēkiem" aktīvisti, kuri iestājas "par loģisku un attīstītu sabiedrisko transportu, par sabiedriskā transporta joslām, par veloceļiem, par plašām ietvēm ar āra kafejnīcām, kokiem un puķupodiem, vienā vārdā — par pilsētu cilvēkiem, nevis automašīnām."

Imanta - Rīgas dzīvojamais rajons - Sputnik Latvija
Imanta: rajona nozīmes lielpilsēta

Viņi norāda, ka "Rīgā pēdējo 30 gadu laikā ir būtiski mainījušies cilvēku galamērķi: ja iepriekš liela daļa cilvēku strādāja rūpnīcās, tad tagad ir izbūvēti ļoti daudzi tirdzniecības centri, biroju kompleksi utt. Diemžēl nokļūšana uz daudzām no šīm vietām ar sabiedrisko transportu no blakus apkaimēm ir ļoti apgrūtināta: esošie maršruti galvenokārt savieno šīs vietas ar centru, un kustības intervāli ir pārāk lieli."

Petīcijas autori ierosina Rīgas domei izstrādāt jaunu autobusa maršrutu: Kurzemes prospekts (Airītes iela) — Zolitūdes iela — Rostokas iela — Anniņmuižas iela — Apūzes iela — Jūrkalnes iela — K. Ulmaņa gatve — Krasta iela — Lubānas iela — A. Saharova iela — A. Deglava iela — Ulbrokas iela — Biķernieku iela — Hipokrāta iela — Malienas iela — Juglas iela — Murjāņu iela.

Viņi uzskata, ka šis maršruts uzlabos satiksmi starp Imantu, Zolitūdi, Pļavniekiem, Dreiliņiem, Mežciemu un Juglu, kā arī tirdzniecības centriem, dzelzceļa stacijām un slimnīcām. Parādīsies iespēja pārsēsties 22. autobusā (uz lidostu), 19., 24. un 27. trolejbusā un 40. autobusā (uz Ziepniekkalnu), 15., 31. un 49. autobusā (uz Ķengaragu) un daudziem citiem trolejbusa un autobusa maršrutiem.

Muiža pie Juglas ezera - Sputnik Latvija
Jugla: šeit valda līvu gars

Pēc petīcijas autoru domām, ir ļoti būtiski izstrādāt pietiekami nelielu kustības intervālu (piemēram, ik pēc 10 minūtēm sastrēguma stundās, ik pēc 20 minūtēm — pārējā laikā) un biežu kustību izejamās dienās (jo brīvdienās strādā tirdzniecības centri, atpūtas centrs LIDO, atpūtas centrs Lucavsala utt.).

Tā kā Imantā, Zolitūdē, Pļavniekos, Mežciemā un Juglā mīt liels skaits cilvēku, un maršrutā izvietots liels skaits iedzīvotājiem nozīmīgu objektu, jaunais maršruts būs pieprasīts.

Ziņu lente
0