Krieviju var atstādināt no dalības Eirovīzijā 2018

© Sergei SUPINSKY / AFP"Eirovīzija"
Eirovīzija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc "Eirovīzijas" noteikumiem, dalībai nākošajā konkursā tiek pielaistas tikai tās valstis, kas translējušas šovu tiešraidē.

RĪGA, 15.aprīlis — Sputnik. Eiropas raidsabiedrība izskatīs iespēju atstādināt Krieviju no dziesmu konkursa "Eirovīzija" 2018.gadā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz organizācijas paziņojumu portālam "Lenta.ru".

EBU atzīmē, ka šobrīd pats galvenais ir pats šovs. "Jebkāds lēmums, ko darīt ar pašreizējo situāciju, tiks pieņemts tikai pēc pasākuma norises," — piebilda organizācijā.

Eirovīzija - Sputnik Latvija
Krievijas Pirmais kanāls atteicās rādīt "Eirovīzijas" tiešraidi

Iepriekš Pirmais kanāls paziņoja, ka atteiksies no "Eirovīzijas 2017" translācijas, ņemot vērā situāciju ar Krievijas dalībnieci Jūliju Samoilovu. Pēc "Eirovīzijas" noteikumiem, dalībai nākošajā konkursā tiek pielaistas tikai tās valstis, kas translējušas šovu tiešraidē.

EBU apstiprināja, ka Krievija nevarēs šogad piedalīties konkursā. Tāpat organizācija nosoda Kijevas varas iestāžu lēmumu aizliegt Samoilovai ieceļot Ukrainā un atzīmēja, ka tas iedragā konkursa apolitisko raksturu.

Ukrainas Drošības dienests aizliedza Samoilovai ieceļot valsts teritorijā uz trim gadiem. Par aizlieguma iemeslu kļuva dziedātājas uzstāšanās Krimā.

Ziņu lente
0