Lielākā Latvijas iedzīvotāju daļa neatbalsta sankciju ieviešanu pret Krieviju

© Sputnik , Alexey TikhomirovФлаги Латвии и России
Флаги Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji ir apmierināti ar attiecībām ar ES, Latvijas un ASV attiecības viņi uzskata drīzāk labas, taču nav apmierināti ar sankciju ieviešanu pret Krieviju un NATO militārā kontingenta ierašanos valstī.

RĪGA, 14.aprīlis — Sputnik. Četri no pieciem Latvijas iedzīvotājiem nav apmierināti ar esošajām attiecībām ar Krieviju. Par to liecina eirodeputāta Andreja Mamikina pasūtītā SKDS sabiedrības viedokļa aptauja.

ES sankciju pagarināšanu pret Krieviju uzskata par nepareizu soli 59% respondentu, to skaitā 87% ir krievvalodīgie.

"Vien katrs piektais Latvijas iedzīvotājs ir apmierināts ar Latvijas un Krievijas attiecībām, un absolūtais vairākums izsaka savu neapmierinātību ar tām. 77% aptaujāto piekrīt, ka šīs sankcijas kaitē Latvijas ekonomikai, " teikts pētījuma apkopojumā.

Встреча министров иностранных дел стран Большой семерки - Sputnik Latvija
G7 ārlietu ministru tikšanās rezultāts

Lielākā aptaujāto daļa ir apmierināta ar Latvijas un ES attiecībām, to skaitā 70% latviešu un 48% krievvalodīgo. Par labām Latvijas un ASV attiecības uzskata gandrīz puse respondentu. 43% krievvalodīgo tās vērtē kā sliktas un vairāk par 50% latviešu kā labas.

Uz jautājumu, vai Latvijas un Krievijas attiecības ietekmēs NATO militārā kontingenta ierašanās Latvijā un kā, gandrīz puse respondentu, lielākoties krievvalodīgie, atbildēja, ka tas paaugstinās militāro sadursmju iespējamību starp Latviju un Krieviju.

Aptauja tika veikta 2017.gada februārī, tajā piedalījās 1 000 respondentu 18-74 gadu vecumā, pilnus aptaujas datus var apskatīt mājas lapā mamikins.lv.

Ziņu lente
0