Medvedevs lika izveidot ātrās reaģēšanas grupu metro aizsardzībai

© Sputnik / Игорь Руссак / Pāriet pie mediju bankasMetro. Foto no arhīva
Metro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciāli aprīkotām, mobilām patruļām jābūt gatavām rīkoties jebkurā diennakts laikā. Viņu uzdevums būs reaģēt uz nelikumīgas iejaukšanās faktiem metro darba kārtībā.

RĪGA, 6.aprīlī — Sputnik. Premjerministrs Dmitrijs Medvedevs izdeva rīkojumu par ātrās reaģēšanas grupas izveidi metropolitēna aizsardzībai no pretlikumīgas iejaukšanās. Atbilstošais rīkojums publicēts valdības mājas lapā.

Dokumentā teikts, ka "speciāli aprīkotām, mobilām" patruļām jābūt gatavām rīkoties jebkurā diennakts laikā. Viņu uzdevums būs reaģēt uz "nelikumīgas iejaukšanās" faktiem metro darba kārtībā.

Цветы в память о погибших в метро Санкт–Петербурга - Sputnik Latvija
Foto
Traģēdija Sanktpēterburgā: pasaule sēro

Tāpat Medvedevs norīkoja trīs mēnešu laikā izvērtēt pazemes transporta vājās vietas.

Šobrīd metropolitēna drošību Krievijas pilsētās nodrošina gan policisti, gan metro drošības dienesta darbinieki.

Spēcīgs sprādziens nograndēja Pēterburgas metro 3.aprīlī, kura rezultātā bojā gāja 14 cilvēki. Vēlāk metro stacijā atrada vēl vienu spridzekli, kuru izdevās likvidēt.

Pēc pirmajiem datiem, terora akta izpildītājs bija 22 gadus vecais Kirgīzijā dzimis Akbaržons Džalilovs. Izmeklētāji uzskata, ka tieši viņš vispirms atstāja maskētu spridzekli stacijā "Plošadj Vosstanija", un pēc tam uzspridzināja sevi vilciena vagonā ceļā starp stacijām "Sennaja plošadj" un "Tehnologičeskij institut-2".

Ziņu lente
0