ASV pastāvīgā pārstāve ANO ziņo, ka Tramps Krieviju uzskata par problēmu

© REUTERS / Brendan McDermidASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija
ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija vaino Krieviju par situāciju Ukrainā un Sīrijas, kā arī par prezidenta Bašara Asada atbalstīšanu.

RĪGA, 6.aprīlis — Sputnik. ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija ikgadējā forumā Women in the World Summit paziņoja, ka prezidents Donalds Tramps izskata Krieviju kā problēmu. Par to ziņo RIA Novosti ar atsauci uz AFP.

"Tas, ko viņi izdarīja ar Krimu un Ukrainu… un kā viņi piesedz (Sīrijas prezidentu Bašaru — red.) Asadu, tādēļ mēs negrasāmies viņiem pieļaut izņēmumu," — teica Heilija.

"Man bija sarunas ar prezidentu, kurās viņš pauda, ka Krieviju uzskata par problēmu," — paziņoja politiķe.

Kijeva jau vairakkārt vainojusi Maskavu par iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās. Savukārt Maskava norāda, ka nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā un notikumos tās dienvidaustrumu rajonos, turklāt vēlas, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi.

ASV pastāvīgā pārstāve ANO jaunajā amatā savā pirmajā runā asi izteicās par Krieviju.

Pagājušajā nedēļā Heilija paziņoja arī to, ka Tramps nav aizliedzis viņai kritiski izteikties par Krieviju ANO Drošības padomē. "Prezidents ne reizi man nav zvanījis un teicis: "Nebrūc virsū Krievijai," — skaidroja Heilija.

Постоянный представитель США при ООН Никки Хейли - Sputnik Latvija
Politika
ASV pastāvīgā pārstāve ANO stāsta par "Krievijas draudiem" un neuzticēšanos Maskavai

Pirmajā intervijā amerikāņu telekanālam Heilija paziņoja, ka "mēs nevaram uzticēties Krievijai" un "mums nekad nevajadzētu uzticēties Krievijai".

Savā pirmajā uzrunā ANO Drošības padomē ASV pastāvīgā pārstāve Nikija Heilija atklātajā sēdē, kas bija veltīta situācijai Ukrainas austrumos, atzīmēja, ka "viņai ir jānosoda Krievijas agresīvās darbības" attiecībā pret Ukrainu. Tāpat Heilija paziņoja, ka ar Krimu saistītās ASV sankcijas paliks spēkā, "kamēr Krievija neatgriezīs Ukrainai kontroli pār pussalu".

Atbildot viņai, bijušais Krievijas pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins atgādināja Heilijai Amerikas Savienoto Valstu Konstitūciju.

"Šajā sakarā ir jāatceras Savienoto Valstu Konstitūcijas brīnišķīgos vēsturiskos vārdus: "Mēs, tauta," — teica Čurkins atbildes vārdā. "Krimas tauta visnotaļ skaidri izteica savu gribu referendumā," — atgādināja bijušais Krievijas pārstāvis.

ASV Senāts apstiprināja bijušo Dienvidkarolīnas gubernatori Nikiju Heiliju ASV pastāvīgā pārstāvja ANO amatā 25.janvārī.

Ziņu lente
0