Izmeklēšana noskaidroja aizdomās turētā Pēterburgas pašnāvnieka personību

© Ruslan SHAMUKOV / AFPСитуация у станции метро Технологический институт в Санкт-Петербурге, 3 апреля 2017
Ситуация у станции метро Технологический институт в Санкт-Петербурге, 3 апреля 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Izmeklēšanas komitēja nosauca cilvēku, kurš sarīkojis sprādzienu Pēterburgas metro vagonā. Tas ir Krievijas pilsonis Kirgīzijā dzimis Akbaržons Džalilovs

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Kā vesta RIA Novosti, oficiālā Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāve, Svetlana Petrenko paziņoja, ka iestādei izdevies noteikt aizdomās turētā personību par terora akta izpildīšanu Pēterburgas metro, tas ir Akbaržons Džalilovs.

Взрыв в метро в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sprādziena upuru skaits Sanktpēterburgā pieaudzis līdz 14 cilvēkiem

"Izmeklēšanas gaita izdevies noteikt vīrieša personību, kurš sarīkojis sprādzienu metro vilciena vagonā Sanktpēterburgā. Tas izrādījās 1995.gada 1. aprīlī dzimis Akbaržons Džalilovs," — teica Petrenko. Sprādziens nograndēja pirmdien pa dienu metropolitēna vilcienā starp stacijām "Sennaja Plošadj" un "Tehnologičeskij institut". Pēc pēdējiem datiem, terora akta rezultātā bojā gāja 14 cilvēki, 49 guvuši ievainojumus. Iedarbināt bumbu varēja vīrietis, kura mirstīgās atliekas atrastas trešajā vilciena vagonā, iepriekš ziņoja IK.

Kirgīzijas Valsts nacionālās drošības komitejā iepriekš paziņoja, ka aizdomās turētais terora akta izpildīšanā Pēterburgā ir dzimis Kirgīzijā. Ošā specdienestu darbinieki pratina aizdomās turētā par terora akta izpildīšanu Krievijas pilsoņa Akbaržona Džalilova vecākus, ziņo Sputnik Kirgizstāna.

"Saskaņā ar likumdošanu, VNDK (Valsts nacionālās drošības komiteja – red.) ir tiesības veikt operatīvās izmeklēšanas darbus. Tiek veikta aizdomās turētā vecāku un tuvinieku pratināšana," teikts specdienesta ziņojumā.

Kirgīzijas vēstniecībā Maskavā atzīmēja, ka Krievija pagaidām nav vērsusies pie Biškekas sakarā ar aizdomās turēto.

Pašnāvnieks atstāja somu ar spridzekli arī citā stacijā

Tāpat Izmeklēšanas komitejā paziņoja, ka sprādzienu vilciena vagonā starp staciju "Sennaja plošadj" un "Tehnologičeskij institut" sarīkojis tas pats cilvēks, kurš atstāja somu ar spridzekli stacijā "Plošadj Vosstanija".

Situācija pie metro stacijas Sennaja Sanktpēterburgā, 2017. gada 3. aprīlis - Sputnik Latvija
Sanktpēterburgas metro noticis sprādziens, ir upuri

"Ģenētiskās ekspertīzes slēdziens un videonovērošanas kameru ieraksti ļauj izmeklēšanai uzskatīt, ka tieši terora aktu vagonā sarīkojušais cilvēks atstāja somu ar spridzekli metro stacijā "Plošadj Vosstanija"," paziņoja IK.

Sprādzienu "Plošadj Vosstanija" izdevās novērst pateicoties savlaicīgi atrastajam pašdarinātajam spridzeklim. Pēterburgas metropolitēna priekšnieks, Vladimirs Garjugins paziņoja, ka aicinās godalgot trīs metro darbiniekus, kuri palīdzēja spridzekļa atrašanai. Pēc viņa teiktā, metropolitēna drošības kontroles darbinieks laicīgi norobežoja vietu ar aizdomīgu somu, izsauca speciālistus, un tā rezultātā tika novērsts terora akts.

Ziņu lente
0