Sanktpēterburgā terora akta upuru skaits sasniedzis 11 bojāgājušos, publicēts ievainoto saraksts

© Sputnik / Анна Волкова / Pāriet pie mediju bankasВзрывы в метро в Санкт-Петербурге
Взрывы в метро в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par sprādzienu upuriem Sanktpēterburgas metro kļuvuši 11 cilvēki, slimnīcās atrodas 51 cietušais, no kuriem četru stāvoklis neļauj identificēt viņu personību.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Sanktpēterburgas metro sprādziena rezultātā bojā gājuši 11 cilvēki, 45 guvuši ievainojumus, teikts Krievijas Nacionālajā pretterorisma komitejas (NPK) ziņojumā. Sanktpēterburgas glābšanas dienesta publicētajā hospitalizēto sarakstā ir 51 cilvēks.

Sprādziens metropolitēna vilciena vagonā starp stacijām "Sennaja plošadj" un "Tehnologičeskij institut" notika vakar. Vēlāk kļuva zināms par vēl vienu spridzekli stacijā "Plošadj Vosstanija", kuru izdevies likvidēt. Krievijas Izmeklēšanas komiteja uzsāka krimināllietu saskaņā ar "terorakta" pantu.

"Sprādziena rezultātā, pēc precizētajiem datiem, bojā gājuši 11 cilvēki, 45 cietušie atrodas slimnīcās. Veselības ministrijas speciālisti dara visu iespējamo, lai sniegtu nepieciešamo medicīnisko un psiholoģisko palīdzību cietušajiem sprādziena rezultātā, kā arī viņu ģimenes locekļiem," teikts NPK ziņojumā.

Ministra kontrolē

Glābšanas dienesta mājaslapā publicēts sprādzienā cietušo saraksts. Dienests ziņo, ka informācija sniegta atbilstoši datiem, kas saņemti 4.aprīlī pl 6:00, un tiks atjaunota. Ievainotie hospitalizēti septiņās pilsētas medicīnas iestādēs. Džanelidzes Neatliekamās palīdzības zinātniskās pētniecības institūtā atrodas 19 cilvēki, no viņiem četri atrodas smagā stāvoklī, un noteikt viņu personību nav iespējams. Kā ziņo iestāde, tās ir aptuveni 70, 35, 24 un 20 gadus vecas sievietes. Pārējo cietušo stāvoklis ir vidēji smags.

Krievijas Veselības ministrijas vadītāja Veronika Skvorcova atrodas Sanktpēterburgā, lai koordinētu mediķu darbu nepieciešamās palīdzības sniegšanai pilnā apjomā. Vispirms ministre devās uz Džanelidzes ZPI, kur pēc pacientu apskates organizēja plānveida sapulci.

"Runa ir par mīnas sprādziena traumu. Operācijas gaitā no ķermeņiem tiek izņemtas sīkas metāla daļas, gandrīz visiem konstatēta barotrauma," – cita starpā paskaidroja Skvorcova.

No rīta plānots sasaukt ministru konsīliju video tiešsaistē ar vadošajiem Maskavas centriem un galvenajiem ārštata konsultantiem.

"Krievijas Glābšanas dienestā turpina darbu "karstās līnijas" telefoni, zvanot uz kuriem var saņemt informāciju un psiholoģisko atbalstu sakarā ar "ārkārtas situāciju" Pēterburgas metropolitēnā. Karstās līnijas atvērtas uz Krievijas Glābšanas dienesta ārkārtas psiholoģiskās palīdzības centra un uz Sanktpēterburgas Galvenās Krievijas Glābšanas dienesta pārvaldes bāzes. To numuri ir: 8-800-775-17-17, 8-800-100-20-01 un 8 (812) 718-25-16," teikts ziņojumā.

Ziedi un sveces

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pērn vakarā devās uz metro staciju "Tehnologičeskij institut" Sanktpēterburgā. Krievijas valsts galva nolika ziedus piemiņas vietā, kas organizēta pie traģēdijas notikuma vietas. Pilsētā izsludinātas trīs dienu sēras.

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins nolika ziedus pie "Tehnologičeskij institut" metro stacijas
Президент РФ В. Путин возложил цветы у станции метро Технологический институт - Sputnik Latvija
Krievijas prezidents Vladimirs Putins nolika ziedus pie "Tehnologičeskij institut" metro stacijas

Rīgā pilsētnieki nes ziedus un sveces pie Krievijas vēstniecības Latvijā, lai pieminētu Pēterburgas terora akta upurus. Iepriekš varas iestādes izteica līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem. Pēc republikas ĀM datiem, Latvijas pilsoņu starp bojāgājušajiem un cietušajiem nav.

Ziņu lente
0