Politika

Intervijā The Guardian Ukrainas ārlietu ministrs sūdzas par Krieviju

© Sputnik / Евгений Котенко / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел Украины Павел Климкин
Министр иностранных дел Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija šobrīd rada "lielākos draudus Rietumu vienotībai un drošībai kopš 1945. gada", tāpēc "nevar būt ne runas par sankciju atcelšanu".

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Klimkins rakstā izdevumam The Guardian aicināja uzturēt dialogu ar Krieviju tikai no spēka pozīcijām. Pēc viņa teiktā, Rietumiem nedrīkst uzticēties Krievijai. No tā ir atkarīga "Eiropas un Rietumu drošība". Intervijā viņš apsūdzēja Vladimiru Putinu, par to ka viņš gribot uzbūvēt "jaunu Krievijas impēriju" un "atjaunot PSRS", vēsta RIA Novosti.

"Ukrainas valdība fundamentāli atšķiras, tomēr mēs saprotam Kremļa domāšanas veidu: jebkurš diplomāts, kuram ir darīšana ar Maskavu, jums pateiks, ka ar Krieviju iespējams sarunāties tikai no spēka un starptautiskās solidaritātes pozīcijas," – klāstījis Ukrainas ĀM vadītājs.

Arī līdz šim Klimkins paudis Krievijai naidīgu retoriku — piemēram, "kutelīgajā intervijā" Deutsche Welle žurnālistam Timam Sebastianam.

Vaicāts, cik ilgi vēl Kijevai jāpagarina sankcijas pret Krieviju, kamēr ASV un Eiropas bizness cieš to nestos zaudējumus, Ukrainas ministrs atbildēja, ka ierobežojošie pasākumi ir Rietumu un Ukrainas izvēle, kurai "jākļūst patiesi veiksmīgai".

Ugunsgrēks munīcijas noliktavā Balaklejā. 2017. gada 23.marts - Sputnik Latvija
Viedoklis
Visa Ukraina var uziet gaisā kā arsenāls Balaklejā

Daži rietumvalstu politiķi uzstājas ar līdzīgiem paziņojumiem par "Krievijas agresiju". Par to, ka ar Krieviju ir jārunā "no spēka pozīcijas" februārī paziņojis Pentagona vadītājs Džeimss Metiss.

Par Krieviju, kurai "nevar uzticēties" un no kuras "nāk draudi", iepriekš šomēnes stāstīja ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija.

Tomēr daži Rietumu politiķi un eksperti aicina uzsākt dialogu ar Krieviju dažādās jomās. Janvārī bijušais NATO spēku virspavēlnieks Eiropā Džeimss Stavridis paziņojis, ka ASV "jāizmanto katra iespēja" sadarbībai ar Krieviju jautājumos, kuros valstīm ir kopīgas intereses.

Amerikāņu eksperts Krievijas jautājumos Stīvens Koens, analizējot pret Krieviju vērstās retorikas pastiprināšanos ASV medijos, savukārt norādījis, ka šīs histērijas turpināšana var provocēt pilnvērtīgu militāro konfliktu starp Maskavu un Vašingtonu.

Sestdien kļuva zināms, ka ASV ieviesusi jaunas sankcijas pret dažām Krievijas kompānijām. Jauno ierobežojumu iemesls – Maskava esot pārkāpusi ASV likumu par masu iznīcināšanas ieroču neizplatīšanu attiecībā uz Sīriju, Ziemeļkoreju un Irānu.

Ziņu lente
0