Sicīlijas bīskaps aizliedza mafijas locekļiem kļūt par krusttēviem

© © Paramount Pictures (1971)Кадр из фильма Крестный отец, 1971 год
Кадр из фильма Крестный отец, 1971 год - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Februārī bīskaps publiski kritizēja mācītāju par to, ka viņš atļāvis kļūt par krusttēvu kāda Sicīlijā plaši pazīstama bandīta dēlam. 2008. gadā bīskaps vairākkārt saņēmis draudus par mafijas kritiku.

RĪGA, 20. marts – Sputnik. Sicīlijas bīskaps Mikele Penisi aizliedza mafijas klanu locekļiem kļūt par krusttēviem salas baznīcās, raksta RIA Novosti ar atsauci uz The Guardian.

Van Goga izstādē Maskavā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Itālijā tika atrastas divas van Goga gleznas nozagtas no Amsterdamas muzeja

"Mafija vienmēr izmantoja terminu "krustēvs" ar mērķi padarīt savus bosus par nosacīti reliģiozi respektabliem, kaut arī šīs divas pasaules ir gaužām nesaderīgas," – citē katoļu bīskapu izdevums.

Februārī bīskaps publiski kritizēja mācītāju par to, ka viņš atļāvis kļūt par krusttēvu Sicīlijā plaši pazīstama bandīta Toto Rijnas dēlam. 2008. gadā bīskaps vairākkārt saņēmis draudus par mafijas kritiku.

Izdevums atzīmē, ka Penisi pārvaldītās bīskapijas sastāvā ir Korleones pilsēta – Sicīlijas mafijas centrs. Slavenajā Mario Pjuzo romānā "Krusttēvs", uz kura pamata tika uzņemta filma ar tādu pašu nosaukumu, šī pilsēta ir galvenā varoņa – dona Vito Korleones dzimtene.

Iepriekš Romas pāvests Francisks aicināja Itālijas Nacionālās mafijas un terorisma apkārošanas pārvaldes darbiniekus aktīvi pretoties organizētai noziedzībai valstī. "Mafijas netīro darījumu un noziegumu nestā nauda ir asiņaina, tā ieliek varu ļaundaru rokās," – atzīmēja pāvests.

Pagājušajā gadā Romas katoļu baznīca nosodīja greznās 65. gadus vecā Vitorio Kazamonikas bēres, kurš piederēja pie varena Romas čigānu mafijas — Kazamoniku klana. Mediji ziņoja, ka bēru ceremonija notikusi Romas San Džovani Bosko baznīcā, kurp ar vecmodīgu karieti sešu zirgu pajūgā ar melniem spalvu pušķiem tika nogādātas mafiozi mirstīgās atliekas. Turpat ieradās limuzīnu kolonna ar bēru vainagiem uz jumta, no kuru logiem lidoja sarkanas rozes, slavenās filmas "Krusttēvs" mūzikas skaņu pavadījumā. Baznīca par godu bērēm tika izrotāta ar bosa attēliem baltā uzvalkā ar uzrakstu "Vitorio Kazamonika – Romas pavēlnieks". Turklāt virs galvenās ieejas baznīcā tika uzstādīts transparents "Tu iekaroji Romu, tagad tu iekarosi paradīzi."

Ziņu lente
0