Skaparoti: ASV spēki Baltijā ir atbilde uz Krievijas agresīvajām darbībām

© Sputnik / Sergey MelkonovNATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Kērtiss Skaparoti
NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Kērtiss Skaparoti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV karavīri atradīsies Latvijā, cik vien būs nepieciešams, sacīja NATO spēku Eiropā virspavēlnieks ģenerālis Kērtiss Skaparoti oficiālās vizītes Rīgā laikā.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Kērtiss Skaparoti solīja uzturēt Eiropā mieru un brīvību, raksta Mixnews.lv.

Skaparoti devies oficiālās vizītēs uz Baltijas valstīm: 14. martā viņš bijis Igaunijā, bet šodien apspriedis drošības jautājumus Lietuvā.

Vakar Rīgā viņš kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu piedalījās ziedu nolikšanas ceremonijā pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa.

© Sputnik / Sergey MelkonovĢenerālis Kērtiss Skaparoti un Latvijas NBS komandieris Leonīds Kalniņš nolika ziedus pie pulkvedim Oskaram Kalpakam veltītā pieminekļa
Генерал Кертис Скапаротти и командир Национальных ВС Латвии Леонид Калниньш возложили цветы к памятнику полковнику Оскару Калпаку - Sputnik Latvija
Ģenerālis Kērtiss Skaparoti un Latvijas NBS komandieris Leonīds Kalniņš nolika ziedus pie pulkvedim Oskaram Kalpakam veltītā pieminekļa

Pēc tam notika Skaparoti un aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa kopīga preses konference.

Latvija apzinās draudus ne tikai no kaimiņiem, bet arī no dienvidu puses, norādīja Bergmanis. Pēc viņa teiktā, Latvija augstu vērtē attiecības ar ASV, kas balstās uz kopējām vērtībām.

ASV Aizsardzības ministrijas galvenā mītne - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc ASV pārmet Krievijai INF līguma pārkāpšanu

Bergmanis arī pateicās ASV par ātro reaģēšanu 2014. gadā un savu karavīru nosūtīšanu drošības situācijas stiprināšanai Latvijā. Pēc viņa teiktā, apstākļos, kad ģeopolitiskā situācija ir nemierīga, ASV atbalsts ir nenovērtējams un apstiprina NATO principu "viens par visiem un visi par vienu".

Skaparoti savukārt paziņojis, ka ASV spēki, kuri rotācijas kārtībā atrodas Baltijas valstīs, ir atbilde uz Krievijas agresīvo rīcību.

Ģenerālis augstu novērtēja ASV un Latvijas sadarbību. Viņa vizīte apliecina apņēmību stiprināt Baltijas reģiona drošību un stabilitāti, norāda viņš.

"ASV spēki ir šeit, lai uzturētu mieru un brīvību Eiropā," — teica Skaparoti un apliecināja, ka ASV karavīri uzturēsies Latvijā, cik vien būs nepieciešams

Ziņu lente
0