Šadurskis prognozējis skolotāju minimālās algas pieaugumu līdz 900 eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tomēr tik ievērojams minimālās algas kāpums būs jāgaida vairākus gadus.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Līdz 2022. gadam pedagogu minimālo algu plānots paaugstināt līdz 900 eiro, iztērējot šīm nolūkam vairāk nekā 100 miljonus eiro no valsts budžeta. Par to, atsaucoties uz Izglītības un zinātnes ministriju, informē Latvijas Televīzijas portāls.

Saskaņā ar izglītības ministra Kārļa Šadurska viedokli, minimālajai algai izglītības jomā ir ievērojami jāpārsniedz minimālā darba samaksa valstī kopumā.

Министр образования и науки Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Izglītības ministrs iesaka sekmēt skolu tīkla reformas, lai rastu līdzekļus pedagogu algām

Tagad pedagoga minimālā alga par likmi ir 680 eiro, bet minimālā alga valstī — 380 eiro. Ministrs uzskata, ka saskaņā ar Finanšu ministrijas priekšlikumiem nodokļu reformā, minimālā alga valstī augs. Tomēr jebkurā gadījumā — minimālajai algai skolā krietni jāpārsniedz minimālās algas apmēru valstī, uzskata ministrs.

Viņš ir pārliecināts, ka pedagoga karjerai jābūt pievilcīgai arī no finanšu viedokļa, ja Latvija patiešām vēlas panākt augstu izglītības kvalitātes līmeni.

Tiek uzskatīts, ka 2019. gada 1. septembrī minimālā alga par algas likmi sasniegs 750 eiro, turpinot augt, līdz 2021. gadam sasniedzot 830 eiro, bet 2023. gadā — 900 eiro.

Ziņu lente
0