Latvijas iedzīvotāju skaits joprojām katastrofiski sarūk

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas iedzīvotāju skaits joprojām katastrofiski sarūk
Latvijas iedzīvotāju skaits joprojām katastrofiski sarūk - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ik pēc divām nedēļām Latvijas iedzīvotāju skaits samazinās par mazpilsētas, piemēram, Jaunjelgavas vai Skrundas iedzīvotāju skaitu, uzsver demogrāfs Pēteris Zvidriņš.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Kopš 1991. gada Latvijas iedzīvotāju skaits samazinās par 23 tūkstošiem cilvēku gadā, pastāstīja Latvijas universitātes profesors, akadēmiķis, demogrāfs Pēteris Zvidriņš intervijā radio Baltkom.

Viņš atgādināja: neatkarības gadu laikā Latvija zaudējusi 700 tūkstošus cilvēku. Patlaban valsts iedzīvotāju skaits sarūk aptuveni par 55 cilvēkiem dienā, jeb 1650 cilvēkiem mēnesī. Citiem vārdiem sakot, ik pēc divām nedēļām Latvijas iedzīvotāju skaits samazinās par mazpilsētas, piemēram, Jaunjelgavas vai Skrundas iedzīvotāju skaitu.

Чемодан на дороге - Sputnik Latvija
Viedoklis
Līdzināties! Mierā! Kāpēc vietējie iedzīvotāji bēg no Baltijas valstīm

Zvidriņš norāda, ka šai tendencei meklējami vairāki iemesli, taču galvenais to vidū ir emigrācija. Lai arī emigrācijas virsotnes jau ir pāri, ar to skaidrojama iedzīvotāju skaita mazināšanās aptuveni par 70%.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes rīcībā esošā informācija liecina, ka 2016. gadā Rīga kļuva par vienīgo pilsētu valstī, kurā bija vērojams iedzīvotāju skaita pieaugums. Eurostat dati liecina: 25 gadu laikā Latvijas iedzīvotāju skaits no 2,6 miljoniem krities līdz 1,9 miljoniem cilvēku. Ja iedzīvotāju skaits turpinās rukt tādā tempā, 2040. gadā Latvijā būs mazāk nekā 1,5 miljoni iedzīvotāju.

Ziņu lente
0