Krievija iecerējusi vienkāršot uzņemšanu pilsonībā cilvēkiem, kam dzimtā ir krievu valoda

© Foto : PointKrievijas pilsoņa pase
Krievijas pilsoņa pase - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenais kritērijs pāriešanai Krievijas pilsonībā būs krievu valodas zināšanas, kā arī saikne ar Padomju Savienības un Krievijas impērijas teritorijām.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Krievijā tiek gatavots likumprojekts, kas paredz jaunu principu uzņemšanai pilsonībā. Tā pamatā ir "zemes tiesības".

Šis nolikums iekļauts Krievijas Valsts domē reģistrētajā likumprojektā, kura autori ir Konstantīns Zatulins un Nataļja Poklonska.

"Ja šis likums stāsies spēkā, pāriet Krievijas Federācijas pilsonībā būs iespējams ne tikai pēc asins un radniecības principa, bet arī pēc zemes principa. Galvenais kritērijs būs krievu valodas zināšanas, turklāt tā pamatos būs saikne ar Padomju Savienības un Krievijas impērijas teritorijām," — aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Valsts domes Tautību lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Ruslans Bālbeks.

Viņš uzsvēra, ka tādējādi tiks vienkāršota uzņemšana Krievijas Federācijas pilsonībā cilvēkiem, kam krievu valoda ir dzimtā — tiem, kas dzimuši PSRS vai Krievijas impērijas teritorijās, un viņu pēcnācējiem.

Informācija liecina, ka izstrādātais dokuments saņēmis Valsts domes Tautību lietu komitejas pozitīvu novērtējumu.

"Zemes tiesības" — juridisks termins, kas paredz valsts pilsonības tiesības personām, kas dzimušas šīs valsts teritorijā neatkarīgi no to rases, tautības vai dzimtās valodas.

Ziņu lente
0