Trešās grupas invalīdi cīnās par bezmaksas transportu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā vairāk nekā 60 tūkstoši cilvēku ir trešās grupas invalīdi. Iniciatīvas autors ir pārliecināts, ka valsts tikai iegūs, ja nodrošinās cilvēkiem bezmaksas sabiedrisko transportu.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Sabiedrības iniciatīvu portālā manabalss.lv notiek parakstu vākšana par brīvu sabiedrisko transportu trešās grupas invalīdiem Latvijā.

Ar lozungu "Make disabled persons life great again" janvāra beigās Latvijā sākusies parakstu vākšana, lai trešās grupas invalīdi varētu par brīvu izmantot sabiedrisko transportu.

Puteņa biļetes ir ļoti veiksmīga stratēģija - Sputnik Latvija
Puteņa biļetes ir ļoti veiksmīga stratēģija

Iniciatīvas autors students Raimonds Lejnieks-Puķe norāda, ka Latvijā bezmaksas transports ir pieejams tikai pirmās un otrās grupas invalīdiem. Savukārt tieši trešās grupas invalīdi vislabāk integrējas sabiedrībā un ir spējīgi strādāt.

Šobrīd tikai divas pašvaldības Latvijā nodrošina trešās grupas invalīdiem bezmaksas sabiedrisko transportu.

Lejnieks-Puķe uzskata, ka no šādiem atvieglojumiem pārvadātāji un valsts īpaši neko nezaudētu, bet nesaņemtie ienākumi atgriezīsies budžetā nodokļu veidā.

Mēneša laikā šo iniciatīvu portālā manabalss.lv parakstījuši vairāk nekā 1,4 tūkstoši cilvēku. Starp tiem, kuri atbalsta šo ideju, ir liels skaits sabiedrisko organizāciju. Petīciju parakstījuši arī divi Saeimas deputāti — Rihards Kols un Jūlija Stepaņenko.

Ziņu lente
0