Ražots Latvijā: desmit dāvanas 8. Martā

© Foto : pixabay / blickpixelDāvanas
Dāvanas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mežģīņu zeķturi, klači biezpiena sieriņa "Kārums" izskatā, gaisīgas kaklarotas no ādas, eleganti krekli, ziedu un saldumu komplekti – Latvijas zīmolu piedāvājums 8. martā ir ļoti interesants.

Lai kā politiķi strīdētos par to, vai 8. martā vajadzētu būt brīvdienai, ikviens vīrietis saprot, ka atstāt šajā dienā sievieti bez dāvanas nedrīkst. Sputnik nolēma nākt palīgā stiprajam dzimumam un apkopot Top10 dāvanas made in Latvia — dāvāt vietējās preces ir patriotiski un modīgi. Esmu pārliecināta, ka arī sievietes ielūkosies šajā Topā, vismaz tāpēc, lai neuzkrītoši nodemonstrētu savai otrajai pusītei, kas un kā.

Veļa no Amoralle

Latvijas zīmols, kas ražo veļu un izsmalcinātus peņuārus, kuros drosmīgākās modesdāmas iziet sabiedrībā kā vakartērpos. Zīmols izpelnījies uzslavas no žurnālu Vogue un Marie Claire modes kritiķiem un sekmīgi pārdod savus izsmalcinātos izstrādājumus vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Tiesa, cenas ir nopietnas.

NB: džentlmeņiem, kuri nav iegaumējuši savu iemīļoto izmērus, ieteicams izmantot dāvanu kartes.

© Foto : аmoralle.comVeļa no Amoralle
Белье от Amoralle - Sputnik Latvija
Veļa no Amoralle

Kur nopirkt: veikals Amoralle (Brīvības iela 33)

Somiņas Feltstyle

Kā zināms, somiņu nekad nav pārāk daudz. Pat, ja tām mājās atvēlēta īpaša istaba. Viens no neparastākajiem vietējo zīmolu piedāvājumiem — filca somiņas Feltstyle, rotātas ar adītām "bizēm" vai glītiem kruzuļiem. Piedāvātas dažādākās krāsas un formas — no klačiem un mugursomām līdz ietilpīgām iepirkšanās somām.

© Foto : facebook / Feltstyle.comSomiņas Feltstyle
Сумки Feltstyle - Sputnik Latvija
Somiņas Feltstyle

Kur nopirkt: feltstyle.com, veikals-kafejnīca Pienene (Kungu iela 7/9)

Gintas Sičevas rotaslietas

Rotaslietu dizainere Ginta Sičeva dzīvo starp Rīgu un Londonu. Viņa ir strādājusi modes namā Alexander McQueen un sekmīgi pārdod savus izstrādājumus visā pasaulē — no Eiropas līdz Japānai. Dizaineres "odziņa" — adas "mežģīnes", kas top ar īpašas lāzera tehnikas palīdzību. Pateicoties tai, gredzeni, rokassprādzes, krelles, sprādzes un citas rotaslietas izskatās ļoti neparasti un piesaista skatienu.

© Foto : ginta.co.ukGintas Sičevas rotaslietas
Украшения от Гинты Сычевой - Sputnik Latvija
Gintas Sičevas rotaslietas

Kur nopirkt: veikali Christmas Popup Store (ŠĶūņu iela 15) un KLASE (Berga Bazārs).

Krekli Talented

Vai var būt valdzinošāka aina kā sieviete vīrieša kreklā. Vai vīrieša stilā izgatavotā kreklā. Vai pat ne vīrieša kreklā, taču ļoti elegantā. Visus trīs variantus iespējams atrast dizaineres Indras Miklāvas zīmola Talented sortimentā. Katram kreklam ir sava "odziņa": viena sarkana podziņa starp baltām, kaklasaitīte, uzpleči utt.

© Foto : rfw.lvKrekli Talented
Рубашки марки Talented - Sputnik Latvija
Krekli Talented

Kur nopirkt: talented.company

Rotaslietas Verba

Latviešu juvelieres Annas Faniginas un viņas zīmola Verba sortimentā atrodamos gredzenus, auskarus un kulonus dievina intelektuāles, kuras piesaista ne tikai neparastās formas, bet arī lāzera gravējums, katrā kolekcijā — ar savu zemtekstu, dažādās valodās, no latīņu un sengrieķu valodas līdz angļu un latviešu valodām.

© Foto : facebook / VerbaRotaslietas Verba
Украшения Verba - Sputnik Latvija
Rotaslietas Verba

Kur nopirkt: verba.lv, veikals RIIJA (Tērbatas iela 6/8)

Apģērbs ar humoru no QooQoo

Ja jūsu iemīļotajai sievietei ir laba pašironijas sajūta, viņai noteikti iepatiksies topi un leginsi, ko piedāvā dizainere Aļona Bauska — Latvijas zīmols QooQoo.

© Foto : beqooqoo.comApģērbs ar humoru no QooQoo
Одежда с юмором от QooQoo - Sputnik Latvija
Apģērbs ar humoru no QooQoo

Kur nopirkt: beqooqoo.com, zīmola demonstrāciju telpā (Lāčplēša ielā 35-15)

Klači From Bee. With Love

Klačus sievietes nēsā tikai skaistuma un oriģinalitātes labad, jo tajos bez grūtībām ielīdīs tikai kredītkarte un pomāde, bet viedtālrunis — tikai ar grūtībām. Taču parādīties sabiedrībā bez klača ir neiespējami, jo tā ir viena no daiļrunīgākajām tēla detaļām. Vārdu sakot, lietderīga dāvana. Oriģinālus klačus Latvijā ražo dizaineres Olgas Grigurko zīmols From Bee. With Love. Olga sāka ar klačiem, kas atgādināja grāmatas, taču jaunākajā kolekcijā atrodamas spilgtas un "garšīgas" somiņas, kas atgādina iemīļotos sieriņus "Kārums".

© Foto : facebook / From Bee. With LoveKlači From Bee. With Love
Клатчи From Bee. With Love - Sputnik Latvija
Klači From Bee. With Love

Kur nopirkt: zīmola lapā Facebook.

No "Dzintara" līdz "Stenderam"

Latvijas kosmētika jau sen neatpaliek no Eiropā ražotās ne kvalitātes (uzmanība tiek pievērsta dabiskiem komponentiem, un tas ir ļoti aktuāli, ņemot vērā dāmu trako mīlestību pret visu, kas ir "eko"), ne arī "bundžiņu" skaistuma ziņā. Vietējās markas par godu svētkiem parūpējušās par jaunumiem: "Dzintars" laidis klajā līniju Future Formula uz gliemeža, melno ikru un augu valsts cilmes šūnu bāzes, "Stenders" — kosmētiku ķermeņa kopšanai ar ziedošas ābeles smaržu, savukārt marka MADARA iepriecinājusi ar mitrinošām ziepēm rokām un ķermenim ar zāļu aromātiem — no citronmētras līdz vērmelēm.

NB: džentlmeņiem dažkārt nav viegli tikt skaidrībā ar kosmētiku (it īpaši ar tās vecuma kategoriju), tāpēc dāvanu karte šajā situācijā būs daudz drošāka.

© Foto : facebook / Stenders RussiaFirmas "Stenders" produkcija
Продукция фирмы Стендерс - Sputnik Latvija
Firmas "Stenders" produkcija

Kur nopirkt: zīmolu firmas veikali.

Burvju kārba Bloom Box

Sievietes neēd saldumus. Nekad. Taču nez kāpēc viņām viemēr patīk saldas dāvanas. Tāpat kā ziedi. Latvijas zīmols Bloom Box ir izdomājis satriecoši skaistas kārbiņas — "divi vienā" — jebkuri ziedi pēc jūsu gaumes un daudzkrāsaini modernie cepumiņi. Ziedi kārbā saglabājas svaigi pat divas nedēļas. Gan pašas kārbiņas krāsu un formu, gan tās saturu var izdomāt mājaslapā.

© Foto : facebook / Bloom Box Burvju kārba Bloom Box
Волшебная коробочка Bloom Box - Sputnik Latvija
Burvju kārba Bloom Box

Kur nopirkt: riga.bloombox.lv

Latvijas šefpavāra vakariņas

Vietējo šefpavāru ēdieni bieži līdzinās mākslas darbiem, tāpēc vakariņas restorānā var kļūt par lielisku dāvanu (vai tās papildinājumu). Restorānā Biblioteka №1 buras viens no Latvijas jaunās virtuves pamatlicējiem — Māris Jansons, restorānā Le Dome brīnumus no svaigas zivs un jūras veltēm rada Sergejs Šiporovs, taču vispopulārākais restorāns Rīgā patlaban, šķiet ir Ferma, kur saimnieko šefpavārs Māris Astičs un konditore Irina Polisčenko.

© Foto : Facebook / FERMA RestaurantDeserts restorānā Ferma
Десерт от ресторана Ferma  - Sputnik Latvija
Deserts restorānā Ferma
Ziņu lente
0