Tallinas zoodārzā dienas gaismā iznācis polārlāča mazulis

© Sputnik / Вадим Анцупов"Мальчишеские" игрушки
Мальчишеские игрушки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Tallinas zooloģiskā dārza apmeklētāji iepazinās ar trīs mēnešus veco polārlāča mazuli, kuram pat vēl nav dots vārds.

RĪGA, 6. marts — Sputnik. Vakar Tallinas zooloģiskā dārza apmeklētāji varēja iepazīties ar polārlāča mazuli, kurš dzimis tikai nedaudz vairāk kā pirms trim mēnešiem – 2016. gada 26. novembrī, vēsta Sputnik Igaunija.

Lapsa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lapsas apēdušas gandrīz visus flamingus Rīgas zoodārzā

27. februārī tika atzīmēta Starptautiskā polārlāča diena. No šīs dienas sācies konkurss par labāko vārdu polārlāča mazulim Tallinā.

Viņš vēl ir tik mazs, ka izmēru ziņā atgādina palielu plīša rotaļlietu. Ačeles apjukušas aplūko sajūsmināto publiku, kas drūzmējas pie būra. Manāms, ka drošāk mazulis jūtas starp mammas pinkainajām ķepām, taču vēl patīkamāk lāčabērnam ir piespiesties pie viņas mīkstā vēdera.

Lācene Frīda dzimusi Tallinas zooloģiskajā dārzā 2002. gadā. Tagad viņa jau otro reizi kļuvusi par mammu. Frīdas un viņas glītā dzīvesbiedra Norda pirmais mazulis bija lācenīte Nora. Viņa piedzima Tallinā 2013. gadā. Polārlāču saimes galva, milzīgais Nords ieradās Tallinā 2009. gadā. Bērnību viņš pavadīja Austrijā, bet dzīves gudrības apguva Novosibirskā un Maskavā.

Iespēja iekarot slavu un pārēsties saldējumu

Детеныш серого длинномордого тюленя - Sputnik Latvija
Rīgas Zooloģiskais dārzs aicina apmeklēt roņu valstību
Patlaban Nords un Nora dzīvo atsevišķos aplokos līdzās Frīdas un mazuļa nožogojumam. Nords lielāko daļu laika pavada, aizkustinoši skatoties pāri sienai, un šad un tad uzrūc Frīdai un lācēnam. Brīžiem, it kā cenšoties viņus saskatīt, Nords ceļas visā savā milzīgajā augumā un ar priekšķepām atslienas pret nožogojumu. Neparastā poza ļauj viņam palūrēt pāri sienai un paskatīties uz savu saimi. Pie tam laimīgais tētis maigi ņurd saviem saimes locekļiem.

Visi, kas vēlas palīdzēt Tallinas zooloģiskajam dārzam, šodien vēl var piedalīties konkursā un izgudrot vārdu lāčukam.

Mazuļa vārdā jāiekļauj vecāku vārdu elementi, turklāt tam jābūt piemērotam ne tikai mazulim, bet arī jābūt pietiekami labskanīgam, kad viņš paaugsies.

Lācēna vārds tiks paziņots līdz 17. martam. Laimīgais konkursa uzvarētājs saņems kasti saldējuma Granarolo. 2018. gada rudenī Tallinas zooloģiskajā dārzā plānots atklāt jaunās polārlāču mājas. Konkursa uzvarētājs saņems ielūgumu divām personām šī lāču saimei nozīmīgā pasākuma apmeklēšanai.

Ziņu lente
0